EarlyWarningEU-Σεμινάριο:«Εθελοντής Μέντορας:Προσέγγιση-εργαλεία»

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 και ώρα 14.30, στο Ε.Ε.Α.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας (Ε.Ε.Α.) και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «EWEUROPE» »/ COS-EarlyWarningEU- «Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την έγκαιρη προειδοποίηση και για την Υποστήριξη των Επιχειρήσεων στη δεύτερη ευκαιρία», σας προσκαλούν στο Σεμινάριο με θέμα:

 

«ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΜΕΝΤΟΡΑΣ : ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ»

 

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 και ώρα 14.30, στο Ε.Ε.Α.

 

με Εισηγητή τον Εθελοντή Μέντορα στο Πρόγραμμα Έγκαιρης Προειδοποίησης της Δανίας (Early Warning Denmark), κο JOHΝΝΥ HEINMANN*

 

"Είναι ένα ηλιόλουστο απόγευμα Παρασκευής…

 

Καθόμαστε σε μια όμορφη αίθουσα συνεδριάσεων στην έδρα της ΑARHUS με θέα στον εκπληκτικό πύργο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Εάν ήταν μία οποιαδήποτε άλλη Παρασκευή, θα απολαμβάναμε την ηλιόλουστη μέρα, κάνοντας σχέδια για το Σαββατοκύριακο.

 

Ο δικηγόρος, αφού σερβίρει τον καφέ, ξεκινά να περιγράφει την υπόθεση.

H ατμόσφαιρα αλλάζει άρδην: η συμφωνία συνεργασίας των δύο ιδιοκτητών της εταιρείας είναι στον αέρα αφήνοντας δύο μόνο ενδεχόμενα, την συμφωνία ή την αίτηση για πτώχευση. Οι δύο ιδιοκτήτες δεν συμφωνούν. Η εμπιστοσύνη μεταξύ τους έχει κλονιστεί. Πλέον, οι δίοδοι επικοινωνίας είναι μόνο μεταξύ των δικηγόρων τους… και εμού!  Η δουλειά μου, ως εθελοντής μέντορας του EARLY WARNING, είναι το κοινό σημείο αναφοράς. Η εταιρεία και οι 16 θέσεις εργασίας πρέπει να διασωθούν.

 

Δύο ώρες αργότερα η συνάντηση έχει λήξει, βαδίζουμε προς το πάρκινγκ δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής συνεχίζοντας τη συζήτηση. Αναλύουμε την κατάσταση με ηρεμία, εξετάζοντας τις λεπτομέρειες της συζήτησης. Φανταστείτε ότι είναι καλοκαίρι και τα κορίτσια που περνούν από δίπλα μας είναι όμορφα και ελαφριά ντυμένα, εμείς όμως δεν ρίχνουμε ούτε ματιά. Το μυαλό μας ταξιδεύει αλλού… Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας συνειδητοποιεί ότι όλα θα τελειώσουν σύντομα: η εταιρεία στην οποία επένδυσε 35 χρόνια, στην οποία εργάζεται και  η γυναίκα του, είναι πολύ πιθανό ότι θα κλείσει. Τι θα απογίνουν οι υπάλληλοι του; Τι θα συμβεί σε αυτόν τον ίδιο; Τι θα γραφτεί στις εφημερίδες; Ξεροβήχει αμήχανα, τα μάτια του γεμίζουν δάκρυα – και δεν είναι καν ο τύπος του ανθρώπου που παραπονιέται ή αισθάνεται άσχημα για τον εαυτό του- είναι από τους  τύπους που μάχονται, βρίσκουν λύσεις, οδηγούν σε αποτελέσματα. Ή, ήταν έτσι; H ζωή του καταρρέει από στιγμή σε στιγμή. Όλα όσα πίστευε φαίνονται τόσο αβέβαια. Δεν έχει ιδέα τι να κάνει!

 

Είναι ένας άνθρωπος σε ελεύθερη πτώση…

 

Είναι ένας από τους 5000 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, που, εν τέλει μέσω του μηχανισμού του Early Warning Δανίας ξαναβρήκε τον δρόμο του.

 

Η συνέχεια την Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018, και ώρα 14.30, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών"

 

Ποιός είναι ο Johnny Heinmann
Ο Johnny Heinmann είναι γεννημένος το 1965, είναι  παντρεμένος, έχει 3 παιδιά και διαμένει στο Silkeborg της Δανίας.
Ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση στο Λύκειο το 1980, και έκτοτε η κύρια απασχόλησή του είναι η δημιουργία και ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Είναι ιδρυτής, μέλος του ΔΣ και συνιδιοκτήτης της εταιρείας AG ANALYTICS, με γραφεία στο Silkeborg και την Copenhagen.
Συμμετέχει σε πολλά Δ.Σ. Επιχειρηματικών και Συμβουλευτικών φορέων.
Ως Εθελοντής Μέντορας, από το 2013, αναλαμβάνει ανά έτος, περίπου 500 επιχειρήσεις, για ανάκαμψη, ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων ή/και κλείσιμο. Είναι μέλος του Σώματος Εθελοντών Συμβούλων του Early Warning Denmark και πρόεδρος των Εθελοντών Μεντόρων της περιφέρειας Midtjylland.
Δημοσιεύσεις (Børsens βιβλία Διοίκησης):
  • Σχεδιασμός Ερωτηματολογίου – ένας πρακτικός οδηγός για καλύτερες απαντήσεις.
  • Συνδυαστική ΑΝΑΛΥΣΗ – ένας πρακτικός οδηγός για προστιθέμενη αξία από τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ.
Επίσης, είναι:
  • Ιδρυτικό Μέλος – Διοίκησης του πολιτικού Κόμματος Liberal Alliance.
  • Μέλος των Επιχειρηματικών Συλλόγων ESOMAR και BIG για περισσότερα από 10 χρόνια.
  • Μέλος του κλαμπ 100 Marathon Δανίας (Ένωση Μαραθωνοδρόμων που έχουν ολοκληρώσει περισσότερους από 100 επίσημους Μαραθώνιους).

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Εάν επιθυμείτε να υποβάλετε Αίτηση Ενδιαφέροντος Εθελοντή Μέντορα για ένταξη στο Μητρώο του EARLY  WARNING  Europe ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.