Ελλήνων Γεύσεις και αρώματα πολιτισμού Καστοριάς

Φεστιβάλ Γαστρονομίας στις 4 & 5 Μαΐου 2018.

Το Επιμελητήριο Καστοριάς με σκοπό να καθιερώσει ένα νέο ετήσιο θεσμό για το Νομό αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διοργάνωση Φεστιβάλ Γαστρονομίας με την ονομασία «Ελλήνων Γεύσεις και αρώματα πολιτισμού Καστοριάς» που θα πραγματοποιηθεί 4 & 5 Μαΐου 2018.
Στη διοργάνωση μπορούν να λάβουν μέρος εστιατόρια, οινοποιεία, παραγωγοί ειδών διατροφής, ελληνικές μικροζυθοποιίες, συνεταιρισμοί των γύρω περιοχών με διαλεχτά προϊόντα και βιολογικές λιχουδιές, παραγωγοί παραδοσιακών γλυκισμάτων και αρτοζαχαροπλαστεία.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν γευστικές δοκιμές και ζωντανές επιδείξεις με σκοπό να συνθέσουν ένα μοναδικό μωσαϊκό, που θα παρασύρει κοινό και συμμετέχοντες σε αυτή τη μεγάλη γιορτή γαστρονομίας και θα βοηθήσει το κοινό να ανακαλύψει τα γαστρονομικά μονοπάτια της πόλης μας μέσα από προϊόντα και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο. 
Κύριοι στόχοι της διοργάνωσης είναι τόσο η αναζήτηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Καστοριάς όσο και η δημιουργική συμμετοχή των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών που δραστηριοποιούνται σε σχετικά πεδία, αλλά και η ανάδειξη της Καστοριάς ως γαστρονομικού προορισμού για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
Για την επίτευξη του φεστιβάλ το Επιμελητήριο απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή γαστρονομίας . 
Πληροφορίες στα τηλ. του Επιμελητηρίου : 2467027537