Συνάντηση Διοίκησης ΕΕΑ – δημοσιογράφων

"Η συνάντηση δείχνει τη μεγάλη εκτίμηση του Επιμελητηρίου στην εργασία των ανθρώπων της ενημέρωσης"

Μια συνάντηση ανθρώπινη,  χωρίς επαγγελματικούς τύπους, πραγματοποίησε η Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το επιμελητηριακό ρεπορτάζ. Η διοίκηση παρέθεσε δείπνο, στις 12 Φεβρουαρίου 2018, σε κεντρικό κατάστημα εστίασης και αναψυχής, στους δημοσιογράφους, τιμώντας τη σημαντική προσφορά τους στον επιμελητηριακό θεσμό και στις επιχειρήσεις με την ενημέρωση που παρέχουν.

 

Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα ήταν συναδελφική – συνεργατική, δεδομένου ότι οι δημοσιογράφοι, λόγω της ιδιαιτερότητας της δουλειάς τους και της έντασης της εργασίας, δεν έχουν και πολλές ευκαιρίες να βρεθούν μεταξύ τους. Όμορφες και νεανικές παρουσίες, νέοι συνεργάτες, «παλιοκαραβάνες» της ενημέρωσης, και κάποιοι «γκουρού» της δημοσιογραφίας, ιδίως στο επιχειρηματικό – οικονομικό ρεπορτάζ, έδωσαν το «παρών», τιμώντας την πρόσκληση του ΕΕΑ.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και πολλά μέλη από τη νέα διοίκηση του ΕΕΑ και δόθηκε η ευκαιρία να ανοίξουν οι διάλογοι και τα «πηγαδάκια» για τα τρέχοντα οικονομικά και πολιτικά που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τη χώρα. Η διαφαινόμενη έξοδος από την ύφεση, η νέα ανάπτυξη και η ποιότητά της,  το ασφαλιστικό, τα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας, η παράξενη και αμήχανη συμπεριφορά των κομμάτων που μπροστά στις νέες προοπτικές δεν έχουν συνειδητοποιήσει το νέο ρόλο τους πελαγοδρομώντας πολλές φορές σε τακτικές του παρελθόντος αλλά και τα… μυστικά της διοίκησης του ΕΕΑ για τη νέα θητεία της, ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

 

Όπως επεσήμανε, στο eea.gr, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου:              

 

«Η συνάντηση αυτή, η οποία έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, δείχνει τη μεγάλη εκτίμηση του Επιμελητηρίου στην εργασία των ανθρώπων της ενημέρωσης, οι οποίοι ανήκουν εκ των πραγμάτων στους άμεσους και πλέον απαραίτητους συνεργάτες μας.

 

Στο χρόνο που πέρασε είχαν την ευκαιρία και πρόβαλλαν πολλές φορές τις θέσεις του ΕΕΑ.  Τους ευχαριστούμε γι αυτό. Οι δημοσιεύεις και η προβολή του έργου του ΕΕΑ από τα μέσα ενημέρωσης, τα τελευταία χρόνια, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, βάζοντάς το σε θέση πρωτοπορίας του επιμελητηριακού θεσμού. Οι «πέτρινες εποχές» αφάνειας του ΕΕΑ από τη δημοσιότητα, ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.

 

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, περνώντας στη νέα θητεία της διοίκησης, σχεδιάζει νέες δράσεις οι οποίες θα αποτελέσουν και την δημοσιογραφική «τροφή» για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης. Στα χρόνια που πέρασαν αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι όλες σχεδόν οι δράσεις του ΕΕΑ, είτε αυτές αφορούσαν επιχειρηματικά θέματα, είτε επιμελητηριακά ή και κοινωνικά, έβρισκαν πάντα μια θέση για δημοσίευση. Το καθήκον του ΕΕΑ είναι να παράγει θέσεις πολιτικής για τις επιχειρήσεις και την οικονομία, το καθήκον των  επιχειρήσεων είναι να παράγουν νέο πλούτο για την κοινωνία και το καθήκον των δημοσιογράφων είναι να πληροφορούν την κοινή γνώμη για όλα αυτά. Ρόλοι διακριτοί, αλληλεξαρτώμενοι και αλληλοσυμπληρούμενοι. Η κρίση έδειξε ότι αυτοί οι ρόλοι και οι δεσμοί είναι ακατάλυτοι και συμβάλουν στη συνοχή της κοινωνίας. Ευχόμαστε η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να συνεχιστεί».

 

 

Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΣΒ