tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

120 δόσεις: Μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά μόνο 9 ολοκληρωμένες αιτήσεις

Στις πρώτες 10 ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας οι αιτήσεις των ελευθέρων επαγγελματιών έφτασαν τις 3.835.

Μέγαλο είναι το ενδιαφέρον των ελεύθερων επαγγελματιών για τη ρύθμιση οφειλών έως 50.000 ευρώ, προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, μέσω της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού, ωστόσο εκείνοι που έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες υποβολής της αίτησης είναι μόλις 9.
Στις πρώτες 10 ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας οι αιτήσεις των ελευθέρων επαγγελματιών έφτασαν τις 3.835.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τις 5 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και από τις 3.835 αιτήσεις που έδειξαν αρχικό ενδιαφέρον για ένταξη στο πρόγραμμα, οι 3.373 αιτήσεις παραμένουν προσωρινά αποθηκευμένες διότι είναι ακόμη υπό επεξεργασία και οι 562 απορρίφθηκαν κυρίως, διότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του ελεύθερου επαγγελματία.
Έχει ολοκληρωθεί η κατοχύρωση των βασικών στοιχείων για 1.595 ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ, με βάση τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας, επιτυχή συμμόρφωση με τα κριτήρια επιλεξιμότητας καταγράφουν 1.678 περιπτώσεις.
Από τους 1.678 ελεύθερους επαγγελματίες που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, οι 1.669 έχουν προχωρούν στη συμπλήρωση της αίτησης, ενώ οι εννέα εξ αυτών, ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες υποβολής της αίτησης.
Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση ρύθμισης ο μέγιστος αριθμός των δόσεων, δεν μπορεί να ξεπερνά τις 120.
 
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ