tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

17-5-2017: Η χώρα απεργεί κατά του νέου μνημονίου!

Την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε συμμαχία με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς

Σε ακινησία η χώρα λόγω της Γενικής Πανελλαδικής απεργίας που προκηρύχθηκε για την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει δημοσιονομικά μέτρα που πλήττουν  μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και επαγγελματίες με τον νέο υπολογισμό των εισφορών και συντάξεων.

 

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από την Τρίτη, 16 Μαΐου, στα μέσα ενημέρωσης και σε μέσα μεταφοράς.

 

Την  24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων  προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε συμμαχία με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς.

Όπως αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας «η κυβέρνηση εθελοτυφλώντας για τις ολέθριες συνέπειες σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα ετοιμάζεται να ψηφίσει και να εφαρμόσει ένα 4ο μνημόνιο, απειλώντας με ισοπέδωση ότι έχει απομείνει όρθιο από τις κατακτήσεις των εργαζομένων».

Το συλλαλητήριο των Συνδικάτων έχει προγραμματιστεί για στις 11.00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 π.μ.

 

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μετά από κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ, αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που βιώνουν όλοι οι επαγγελματίες όπως οι αυξημένες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση του κύκλου εργασιών και κατανάλωσης και το φορολογικό. Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.
 

Νέο ραντεβού την Πέμπτη

Το τριήμερο των κινητοποιήσεων θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης των επώδυνων μέτρων, με τα συνδικάτα να δίνουν ραντεβού για τις 18.30 στο Σύνταγμα, την ώρα που στη Βουλή θα μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί. Στις 19.00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι.
 

Πλοία

 

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ προκήρυξε 48άωρη απεργία 16 και 17 Μαΐου ,την οποία με νεώτερη απόφαση παρέτειναν μέχρι την Παρασκευή, 19 του μήνα.

 

Γιατροί

 

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) από την πλευρά της προκήρυξε πανελλαδική απεργία νοσοκομειακών γιατρών για την ίδια ημέρα, συμμετέχοντας έτσι με τη σειρά της στην απεργιακή κινητοποίηση.

 

Νοσοκομεία

 

 Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει οι ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για την ερχόμενη Τετάρτη 17 Μαΐου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

 

Ιδιωτικοί υπάλληλοι

 

Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».

 

 

Τραπεζοϋπάλληλοι

 

Η ΟΤΟΕ, εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Μαΐου και ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης των εργαζομένων στις Τράπεζες με τη φωνή όλων των εργαζομένων της χώρας των ανέργων, των συνταξιούχων, της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της που παλεύει για επιβίωση.

 

Μ.Μ. Μεταφοράς

 

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, με τους συρμούς του Ηλεκτρικού πάντως να κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις.

Από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, θα κινηθούν επίσης οι συρμοί του μετρό, αλλά και του τραμ.

Από την Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ πραγματοποιούν στάσεις εργασίας ως και την Πέμπτη, 18 Μαΐου αντιδρώντας στην ψήφιση των νέων μέτρων που εισάγει το πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας. Συγκεκριμένα το επιβατικό κοινό των λεωφορείων του ΟΑΣΑ θα πρέπει να γνωρίζει πως: Την Τρίτη 16 Μαΐου η στάση εργασίας θα είναι από τις 11.00 έως τις 16.00, στις 17, ημέρα Τετάρτη, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και την Πέμπτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

 

 «Η ελπίδα που μας πούλησαν μετατράπηκε σε συνεχόμενες συμφωνίες με τους εταίρους, μνημόνια βαφτισμένα με ασφυκτικά μέτρα και διαδοχικές επιθέσεις στους εργαζομένους, καθώς και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες», αναφέρει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσισαν στάση εργασίας την Τετάρτη 17/5 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

 

Πωλητές λαϊκών αγορών

 

 Απεργούν την Τετάρτη 17 Μαΐου οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων και οι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).

 

Ακύρωση παραστάσεων στο Εθνικό Θέατρο λόγω της απεργίας

 

Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Τετάρτη 17 Μαΐου, λόγω της απεργίας που έχουν προκηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Πιο συγκεκριμένα ακυρώνονται: -«Η τάξη μας» του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ, Κεντρική Σκηνή -«Θερισμός» του Δημήτρη Δημητριάδη, Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» -«Το σχοινάκι» της Νάντιας Δρακούλα, Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» -«Οπερέττα» μια παράσταση με αφορμή την "Οπερέττα" του Βίτολντ Γκομπρόβιτς, Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».

 

 

ΣΒ