tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

22 Νοεμβρίου οι κάλπες για την ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ

Άγνωστο ακόμη παραμένει που θα στηθούν οι κάλπες, αλλά και πόσο θα πληρώσουν όσοι ψηφίσουν.

Άγνωστο ακόμη παραμένει που θα στηθούν οι κάλπες, αλλά και πόσο θα πληρώσουν όσοι ψηφίσουν.

Πάντως η εσωκομματική εσωστρέφεια συνεχίζεται, την ώρα που το πολιτικό «θερμόμετρο» στη χώρα ανεβαίνει συνέχεια καθώς έρχονται στη Βουλή και τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν.

 

Πέντε ώρες συνεδρίασης χρειάστηκε η Κεντρική Εφορευτικής Επιτροπή της Ν.Δ., για να αποφασιστεί η ημερομηνία των εκλογών στις που θα γίνουν τελικά στις 22 Νοεμβρίου. Δεν ξεκαθαρίστηκαν όμως όλα, καθώς πρέπει να διευκρινιστεί που θα στηθούν οι κάλπες για την εκλογή της νέας ηγεσίας αλλά και πόσο θα είναι το αντίτιμο που θα πληρώσουν όσοι θελήσουν να ψηφίσουν.

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε αρκετή ένταση και τελικά ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος έκανε συμβιβαστική πρόταση για πρώτο γύρο στις 22 Νοεμβρίου και εάν χρειαστεί και δεύτερος σε περίπτωση που υποψήφιος δεν λάβει το 50%+1 να γίνει στις 29 Νοεμβρίου.

 

Στην ουσία όμως δεν μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, καθώς αυτή η διαδικασία εκλογής έχει πολλά τεχνικά προβλήματα και θεωρήθηκε ότι χρειάζεται χρόνος. Και αυτό διότι οι εταιρείες που διεκδικούν να αναλάβουν την διεξαγωγή των εκλογών επεσήμαναν ότι το ηλεκτρονικό σύστημα – μητρώο δεν θα ήταν λειτουργικό πριν από τις 12 Νοεμβρίου. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις εταιρείες που διεκδικούν το…έργο και συνολικά το κόστος της εκλογής (ψηφοδέλτια, κάλπες, τερματικά, κ.α.) εκτιμάται στις 700.000 ευρώ. Αυτό το ποσό θα βρεθεί από την κρατική επιχορήγηση και από το αντίτιμο που θα πληρώσουν όσοι ψηφίσουν.

 

Οι κάλπες θα είναι και πάλι πιθανότατα 1.500 και η μάχη που θα δοθεί στην επόμενη συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας θα είναι που θα στηθούν οι κάλπες. Και αυτό διότι από τον αριθμό των μελών και φίλων που θα ψηφίσουν κριθεί και εν πολλοίς η αναμέτρηση και ειδικά εάν στηθούν κάλπες, π.χ. μόνο στις πρωτεύουσες των νομών, αποτρέπεται η συμμετοχή ψηφοφόρων από περιφερειακούς δήμους και χωριά και μάλιστα σε μια περίοδο που ακόμα και οι καιρικές συνθήκες ίσως έχουν τη σημασία τους.

 

Πηγή : vima.gr