10/01/2018 | 16:30
24ωρη απεργία σε μετρό και τρόλεϊ την Παρασκευή
  • 24ωρη απεργία σε μετρό και τρόλεϊ την Παρασκευή
  • 24ωρη απεργία σε μετρό και τρόλεϊ την Παρασκευή
"Χειρόφρενο" τραβούν την Παρασκευή οι συρμοί του μετρό και τα τρόλεϊ, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων που αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο.
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αττικής αναφέρει ότι εντός των ημερών, η κυβέρνηση με την ψήφιση του νέου πολυνόμου, παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από την δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου.  
"Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων, επισημαίνει  και προσθέτει πως "η δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων εξαντλείται επιλεκτικά σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όχι όταν οι ίδιοι ψηφίζουν μνημόνια ή όταν προδίδουν δημοψηφίσματα στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού".
Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια "διατρανώνοντας την αντίθεση τους στην επιθετική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης".
Από την πλευρά της και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ υπογραμμίζει ότι "το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης φέρνει νέα σκληρά μέτρα, όπως η απελευθέρωση των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών, τον θεσμό της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης για ατομικές και συλλογικές εργατικές διαφορές και την απαγόρευση τηςν συνδικαλιστικής δράσης με την απαράδεκτη τροπολογία για περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία" και καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας που θα οργανωθούν.
 
Πηγή: www.naftemporiki.gr
Tags: Κοινωνία, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1421 φορές

Σχετικές Ειδήσεις