tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Α πέντάμηνο : Κατά 201.000 περισσότερες προσλήψεις από απολύσεις

Θετιικό κατά 201.056 θέσεις εργασίας και μάλιστα με την υψηλότερη επίδοση του ά πενταμήνου τα τελευταία 16 χρόνια εμφανίζεται το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων

Θετιικό κατά 201.056 θέσεις εργασίας και μάλιστα με την υψηλότερη επίδοση του πρώτου πενταμήνου τα τελευταία 16 χρόνια εμφανίζεται στο Σύστημα Εργάνη το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας :

"Η ανεργία παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας και η κατάσταση δεν δικαιολογεί κανενός είδους πανηγυρισμό. Ωστόσο η αγορά εργασίας δείχνει ήδη σημαντικά σημεία ανάκαμψης.

 Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου πενταμήνου του έτους 2016 όχι απλώς είναι θετικό, αλλά αποτελεί την υψηλότερη επίδοση πρώτου πενταμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, το ισοζύγιο για το διάστημα αυτό διαμορφώνεται στις 201.056 νέες θέσεις εργασίας, ενώ ειδικά για το μήνα  Μάιο ήταν θετικό κατά 76.591 θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 230.965, ενώ οι αποχωρήσεις σε 154.374.

Το τέλος της πολιτικής αβεβαιότητας, μετά την επιτυχή αξιολόγηση, ανοίγει νέες προοπτικές ανάκαμψης για την οικονομία, οι οποίες σε συνδυασμό με τις προσπάθειες της κυβέρνησης για αναστροφή της απορρύθμισης και εντατικοποίηση των ελέγχων της εργασιακής ζούγκλας, θα έχουν άμεση αντανάκλαση στην δημιουργία θέσεων εργασίας"..

Γ.Π