tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Αδυναμία να καταβληθούν 150.000 εκκρεμείς συντάξεις

Σύμφωνα με έγγραφο του ΕΦΚΑ, δεν μπορεί να προχωρήσει η καταβολή των αναδρομικών που οφείλονται σε περισσότερους από 150.000 συνταξιούχους.

Σύμφωνα με έγγραφο του ΕΦΚΑ, δεν μπορεί να προχωρήσει η καταβολή των αναδρομικών που οφείλονται σε περισσότερους από 150.000 συνταξιούχους.

Το έγγραφο με ημερομηνία 24 Μαρτίου, αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος και σύμφωνα με όσα αναφέρονται, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ομολογεί ότι «δεν υπάρχει σχέδιο για τη διεκπεραίωση όλων των συντάξεων που εκκρεμούν και ούτε φαίνεται πως μπορεί να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μέχρι τη διορία του Οκτωβρίου 2017 προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη βοήθεια της Ε.Ε. (σ.σ.: 869 εκατ. ευρώ) για την πληρωμή των συντάξεων. Εάν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, θα πρέπει να κοινοποιηθεί στους γενικούς διευθυντές προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάλογη διοικητική υποστήριξη».

Αυτό σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η εκταμίευση των 869 εκατ. ευρώ που διαθέτει η τρόικα για να πληρωθούν οι οριστικές συντάξεις και κυρίως τα αναδρομικά που οφείλονται σε περισσότερους από 150.000 παλαιούς και νέους συνταξιούχους.

Τα χρήματα αυτά είναι πιθανό να χαθούν ή τουλάχιστον να διατεθεί ένα πολύ μικρό μέρος τους για τις συντάξεις που είναι σε αναμονή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από τους 150.000 συνταξιούχους, οι 95.526 περιμένουν πάνω από 2 χρόνια, ενώ υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις όπου η αναμονή της οριστικής απόφασης φτάνει και τα 4 χρόνια.