tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Αδύνατη η ανάρτηση των ισολογισμών ΕΠΕ και ΙΚΕ στις προθεσμίες

Με επιστολή της στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Σταθάκη Διαδικτυακής η Ομάδας Λογιστών θεωρεί αδύνατη την ημερολογιακή εκπλήρωση της ανάρτησης των ισολογισμών ΕΠΕ IKE

Με επιστολή της στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Σταθάκη Διαδικτυακής η Ομάδας Λογιστών θεωρεί αδύνατη την ημερολογιακή εκπλήρωση της ανάρτησης των ισολογισμών ΕΠΕ και ΙΚΕ.

 

Η επιστολή έχει ως εξής:

 

Κύριε υπουργέ, οι διατάξεις που αναφέρονται στην υποχρέωση ανάρτησης των ισολογισμών ΕΠΕ και ΙΚΕ στα ηλεκτρονικά αρχεία ΤΟΥ ΓΕΜΗ παραπέμπουν ως προς τις προθεσμίες στις αντίστοιχες διατάξεις του Ν. 3190/1955 παράγραφος 2 του άρθρου 8.

Άρα πρέπει 20 ημέρες πριν τις γενικές συνελεύσεις των ΕΠΕ και ΙΚΕ οι οποίες γίνονται στις 31/03/2015 να έχουν γίνει ηλεκτρονικά οι αναρτήσεις των ισολογισμών.

Είναι φανερό ότι αυτό είναι αδύνατο να γίνει για δυο λόγους.

1. Εκκρεμούν εγκύκλιοι για τον προσδιορισμό των φορολογητέων καθαρών κερδών των επιχειρήσεων.

2. Η κατάσταση σήμερα στο ΓΕΜΗ καθώς ξεκίνησαν να υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά των εταιρειών δεν επιτρέπει την έγκαιρη τακτοποίηση της πιο πάνω υποχρέωσης.

Τέλος προτείνουμε να παραταθεί η πιο πάνω προθεσμία αλλά και να εξεταστεί η μετάθεση των γενικών συνελεύσεων των ΕΠΕ και ΙΚΕ μαζί με τις ανώνυμες στις 30/06/2015 .Άλλωστε οι δηλώσεις των εταιρειών με την μορφή ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΑΕ υποβάλλονται την ίδια ημερομηνία ήτοι 30/06/2015.