tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Αφιέρωμα ΣΚΑΙ στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα 2ης Ευκαιρίας

"Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης Επιχειρήσεων & 2ης Ευκαιρίας Επιχειρηματιών"

Αφιέρωμα στην παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για το "Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης Επιχειρήσεων & 2ης Ευκαιρίας Επιχειρηματιών", η οποία έγινε στις 18 Μαΐου 2017 με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, (ΓΣΕΒΕΕ), που τρέχουν στην Ελλάδα το Πρόγραμμα, προβλήθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου στην εκπομπή "Ready Business" στον ΣΚΑΙ με τον Νίκο Υποφάντη.

Το Πρόγραμμα  χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία COSME και σε αυτό συμμετέχουν 15  φορείς (Υπουργεία, Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Κοινωνικοί Εταίροι και Μη Κερδοσκοπικοί  φορείς),   από  επτά χώρες (ΔΑΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ,ΕΛΛΑΔΑ,ΙΤΑΛΙΑ , ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ). Στόχος του Δικτύου είναι η παροχή εξειδικευμένης βοήθειας  στις  επιχειρήσεις για

 

  • να προβαίνουν εγκαίρως σε αναδιάρθρωση, ώστε να διασώζονται οι θέσεις εργασίας και να διατηρείται η αξία της,
  • να υποστηρίζονται οι  επιχειρηματίες που αποτυγχάνουν για να στέκονται ξανά στα πόδια τους πιο γρήγορα και να κάνουν μια νέα προσπάθεια έχοντας τη σοφία της εμπειρίας.

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δήλωσε:

 

"Μέσα από τις 700 επιχειρήσεις που θα μπορέσουμε να στηρίξουμε, όσες από αυτές μπορέσουν να επιβιώσουν, θα έχουμε τη δυνατότηνα αποκτήσουμε τη φιλοσοφία εκείνη, ώστε να αντέξουν κι άλλες επιχειρήσεις, και να δούμε τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να υπάρξουν στην οικονομία για να πάμε στην επόμενη μέρα".

 

Για το πρόγραμμα και τη σημασία της "2ης Ευκαιρίας" μίλησαν ακόμη στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κώστας Ανδρόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ