tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Αικ. Παπανάτσιου: Tον Απρίλιο η έναρξη των δηλώσεων

τον Απρίλιο του 2017 αναμένεται να «ανοίξει» η ιστοσελίδα του Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, τον Απρίλιο του 2017 αναμένεται να «ανοίξει» η ιστοσελίδα του Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, για το φόρο εισοδήματος του 2016.

«Πιστεύουμε ότι θα ανοίξει το Taxis αρκετά νωρίς φέτος. Με μια συζήτηση που είχα με τον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, θα ξεκινήσει μάλλον τον Απρίλιο. Δεν περιμένουμε νωρίτερα», ανέφερε η Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία ήταν κεντρική ομιλήτρια σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής 2/12 στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η συνδικαλιστική παράταξη «Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων», ενόψει των εκλογών της 11ης Δεκεμβρίου στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Η υφυπουργός εξάλλου, διαβεβαίωσε ότι ο νέος προϋπολογισμός, που κατατίθεται στην Βουλή, δεν περιλαμβάνει νέους φόρους, ενώ επισήμανε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η πάταξη της φοροδιαφυγής. «‘Ολοι οι φόροι είναι αποφασισμένοι και ψηφισμένοι. Δεν θα ψηφίσουμε νέους φόρους», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς παραμένει ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να μειωθούν οι συντελεστές φορολόγησης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα ποσά από τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (1,8 δισ. μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα και άλλα 1,7 δισ. έως τον Ιούνιο του 2017) θα καταλήξουν στην πραγματική οικονομία για να βελτιωθεί η κατάσταση. «Πιστεύουμε ότι βγαίνουμε από την ύφεση και μαζί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη διευθέτηση του χρέους και σήμερα είδαμε και τις δηλώσεις του κ. Σόϊμπλε για μάλλον κάποια βραχυπρόθεσμη διευθέτηση, θα μπορούμε να μιλάμε για πλήρη αντιστροφή του κλίματος», υπογράμμισε η υφυπουργός.

Η υφυπουργός, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα πάταξης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου και επέκρινε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν είχαν την πολιτική βούληση στο ζήτημα αυτό. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η καπνοβιομηχανία ″Παπαστράτος″ προσπαθούσε να παραχωρήσει δωρεάν στο Ελληνικό Δημόσιο το ειδικό μηχάνημα – «σκάνερ», για την ανίχνευση λαθραίων προϊόντων και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν το παραλάμβαναν.

Πηγή ΕΡΤ

ΣΒ