tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Αικ. Παπανάτσιου : Χωρίς αποδείξεις το 2016

Σε καμία περίπτωση δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο

 – Σε καμία περίπτωση δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο

Απαντήσεις σε όλα τα «καυτά» θέματα έδωσε στην πρώτη ραδιοφωνική συνέντευξη από τη θέση της υφυπουργού Οικονομικών η Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη μίλησε η νέα υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η υφυπουργός Οικονομικών  ανέφερε μεταξύ άλλων :

-Υπάρχει η διάθεση για αύξηση του ποσού για πάνω από το οποίο ισχύουν τα αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις)

-Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω στην συμφωνία. Οι φόροι δεν είναι λύση, αλλά περιμένουμε πρώτα να δούμε θετικά σημάδια από την οικονομία. Εγώ είμαι υπέρ της μείωσης των φόρων.

-Εάν πάει καλά η οικονομία θα μπορέσουμε ξαναδούμε την μείωση των έμμεσων φόρων.

-Απ’ ότι ξέρω δεν θα έχουμε μείωση του αφορολόγητου. Οι φοροαπαλλαγές  που έχουν μείνει είναι ελάχιστες. Δεν νομίζω ότι έχουμε κάποιο τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή. Οι δανειστές μπορεί να το θέτουν, εμείς το εξετάζουμε, αν γίνει κάτι θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.

-Για το επίδομα θέρμανσης πιστεύω ότι μέχρι τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο για να μπορέσει να προχωρήσει.

-Για τα τέλη κυκλοφορίας η κ. Παπανάτσιου τόνισε ότι δεν θα υπάρχει αλλαγή με πέρσι εκτός βέβαια από τα εισαγόμενα. Είναι θέμα ημερών η ανάρτηση τους στο taxis. Εξετάζουμε νέο σύστημα για το επόμενο έτος, έτσι ώστε ο πολίτης να γνωρίζει πολύ νωρίς πόσο θα πληρώσει.

-Για το νομοσχέδιο σχετικά με το πλαστικό χρήμα η υφυπουργός ανέφερε ότι θα το δούμε αρχές του 2017 οπότε, για το θέμα των αποδείξεων του φορολογικού έτους 2016 θα ισχύσει ότι και πέρσι.

Πηγή: Taxheaven

 

 

ΣΒ