tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Αίτημα αναστολής υποχρεώσεων πληγεισών επιχειρήσεων Αττικής

Αιτείται την αναστολή φορολογικών, ασφαλιστικών και δημοτικών υποχρεώσεων για τα καταστήματα του Καλάμου και των Αγίων Αποστόλων για τα επόμενα δύο έτη

Το ΕΕΑ διαβίβασε προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού με το οποίο ζητείται η αναστολή φορολογικών, ασφαλιστικών και δημοτικών υποχρεώσεων για τα καταστήματα του Καλάμου και των Αγίων Αποστόλων. Το αίτημα διαβίβασε στο ΕΕΑ η Ένωση Εμπόρων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ωρωπού.

 

Συγκεκριμένα στο διαβιβαστικό αναφέρεται:

 

«Σας διαβιβάζουμε έγγραφο – αίτημα της Ένωσης Εμπόρων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ωρωπού με το οποίο αιτείται την αναστολή φορολογικών, ασφαλιστικών και δημοτικών υποχρεώσεων για τα καταστήματα του Καλάμου και των Αγίων Αποστόλων για τα επόμενα δύο έτη, λόγω καταστροφών από πυρκαγιά.

 

Επειδή η μεγάλη πυρκαγιά, την οποία ζήσαμε όλοι με αγωνία, έπληξε πραγματικά την περιοχή και με την υποχρεωτική εκκένωση σπιτιών, ξενοδοχείων και επιχειρήσεων ουσιαστικά η θερινή περίοδος έχει χαθεί, παρακαλούμε όπως δείτε θετικά το αίτημα.

 

Συνηγορώντας στα αιτήματα των εκπροσώπων του κλάδου, αναμένουμε τη θετική από πλευρά σας αντιμετώπιση»

 

 

Με εκτίμηση,

 

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

 

 

Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου

 

 

 

Το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού

 

«Η μεγάλη φωτιά που έλαβε χώρα στη περιοχή μας, η οποία είναι αμιγώς τουριστική , το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου (2017), εκτός από τη τεράστια καταστροφή που προκάλεσε στο φυσικό περιβάλλον, ένα από τα ζωτικά σημεία αναφοράς της περιοχής μας, προκάλεσε και τεράστια ζημία στους τζίρους των καταστημάτων του Καλάμου και των Αγίων Αποστόλων.

 

Η υποχρεωτική εκκένωση των σπιτιών, ξενοδοχείων και επιχειρήσεων των Αγίων Αποστόλων και της ευρύτερης περιοχής , το κλείσιμο του δρόμου Καπανδριτίου – Καλάμου καθώς και Μαρκοπούλου – Καλάμου για επτά ολόκληρες μέρες, δημιούργησε την πλήρη διακοπή της εμπορικής και τουριστικής κίνησης.

 

Δεδομένου ότι αυτή η περίοδος ήταν η ελπίδα των καταστημάτων για οικονομική ανάσα εν όψει των  φορολογικών, ασφαλιστικών και δημοτικών υποχρεώσεων μας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ωρωπού αιτείται την αναστολή αυτών για τα καταστήματα του Καλάμου και των Αγίων Αποστόλων για τα επόμενα δύο έτη.

 

Θα θέλαμε να αφουγκραστείτε την αγωνία μας, όχι πλέον να κερδίσουμε, αλλά να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά.»

 

ΜΕ ΤΙΜΗ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Ω.

ΠΟΥΡΟΥΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

 

ΣΒ