06/11/2018 | 16:00
Αίτηση εκ νέου για το επίδομα ΚΕΑ από 1/11/2018
Αίτηση εκ νέου για το επίδομα ΚΕΑ από 1/11/2018

Της Ειρήνης Τσεσμελή, Λογίστριας Οικονομικής Συμβούλου


Από την 1η Νοεμβρίου 2018, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Δ13/οικ./33475/1935/15-06-2018 (ΦΕΚ Β’ 2281) με θέμα «Καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», τροποποιείται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το ΚΕΑ.

Συγκεκριμένα, για τις αιτήσεις που είναι εγκεκριμένες την 1η Νοεμβρίου, το ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης παραμένει σταθερό μέχρι τη συμπλήρωση 6 μηνών. Μετά την πάροδο του εξαμήνου, οι δικαιούχοι υποβάλλουν νέα αίτηση.

ΈΤΣΙ όσοι δικαιούχοι υπέβαλαν αίτηση ή έχουν κάνει την τελευταία τροποποίηση της αίτησης έως την 31η/05/2018, θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση έως το τέλος Νοεμβρίου 2018.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να ελέγξετε την χρονική περίοδο που έγινε η κατάθεση της αίτησης, διότι ανά εξάμηνο θα απαιτείται ανανέωση, διαφορετικά  θα παύει η καταβολή του επιδόματος.

Αυτά είναι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

1. Για την διαμονή σε ιδιόκτητη κατοικία απαιτείται το συμβόλαιο που τεκμηριώνει την ιδιοκτησία, ενώ για ενοικιαζόμενη κατοικία το ηλεκτρονικό μισθωτήριο. Σε περίπτωση δωρεάν παραχωρημένης κατοικίας  απαιτείται η τελευταία δήλωση εισοδήματος που τεκμηριώνει την διαμονή.

2. Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης ή κινητής τηλεφωνίας με απαραίτητο στοιχείο την αντιστοιχία της διεύθυνσης με την επωνυμία του αιτούντος.

3. Για νοικοκυριό με ανήλικα τέκνα απαιτείται βεβαίωση εγγραφής/ φοίτησης στο σχολείο από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας, ενώ συμπεριλαμβάνονται πλέον στην αίτηση για το Κ.Ε.Α. τα μέλη του νοικοκυριού που εκπληρώνουν τη στρατιωτική τους θητεία.


ΤΣΕΣΜΕΛΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ – ΟΙΚ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Email: tsesmeliservises@gmail.com

Web: https://taxgservices.business.site

Tags: Κοινωνία, Οικονομία Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 538 φορές

Σχετικές Ειδήσεις