tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ακινητοποιημένα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για 48ωρες

Οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ προχωρούν σε 48ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ προχωρούν σε 48ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Σημειώνεται επίσης ότι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί, με συνοπτικές διαδικασίες, να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία και να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο- λαιμητόμο, με το οποίο δίνεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και ξεκινάει μια νέα φοροκαταιγίδα», σημειώνουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Στην απεργία συμμετέχει επίσης το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας (ΣΕΛΜΑ) που προκύρηξε 48ωρη απεργία εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και ως αποτέλεσμα η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς μετρό την Παρασκευή (6/5) και το Σάββατο (7/5).

Σημειώνεται πως οι οδηγοί και οι υπάλληλοι στα λεωφορεία έχουν ανακοινώσει στάσεις εργασίας για την Κυριακή, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ, έως τη λήξη της βάρδιας.

Χειρόφρενο τραβούν τα τρόλεϊ Παρασκευή και Σάββατο

Σε 48ωρη απεργία προχωρά η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το Σαββατοκύριακο.

Οι εργαζόμενοι έχουν επίσης αποφασίσει στάσεις εργασίας την Κυριακή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Πηγή www.newsbomb.gr