tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Αλεξανδρούπολη : Στον Εισαγγελέα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

Καλύπτοντας με τα χέριά τους το πρόσωπό τους εξήλθαν από το βαν της Αστυνομίας οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

Καλύπτοντας με τα χέριά τους το πρόσωπό τους εξήλθαν από το βαν της Αστυνομίας οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, που οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 9.30 το πρωί στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης. 

Πρόκειται για τους οκτώ που προσγειώθηκαν το Σάββατο το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της πρωτεύουσας του Έβρου και ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Όπως είπε η δικηγόρος των τεσσάρων εξ αυτών, μιλώντας στον Σκάι, οι πελάτες της αρνούνται ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής στην Τουρκία και εκφράζουν ανησυχίες για το αν θα έχουν μια δίκαιη δίκη σε περίπτωση που εκδοθούν στην Τουρκία.

Οι επιβαίνοντες του Black Hawk, οι οποίοι παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, επικαλέστηκαν μηχανική βλάβη για να τους επιτραπεί η προσγείωση στον ακριτικό αερολιμένα, προκειμένου στη συνέχεια να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ το αυτόφωρο δικαστήριο θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα, ενώ το κατηγορητήριο που τους βαρύνει αφορά παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και απόπειρα διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας.

Αμέσως μετά θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους, η οποία εκτιμάται πως δεν θα εκτελεστεί άμεσα δεδομένου ότι ήδη έχουν αιτηθεί πολιτικού ασύλου.

Το επίσημο αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου θα υποβάλουν οι οκτώ συλληφθέντες στην Υπηρεσία Ασύλου, στη Ν. Χιλή Αλεξανδρούπολης, η οποία θα πρέπει να αποφανθεί σε διάστημα δύο-τριών εβδομάδων για την αποδοχή ή απόρριψη του αιτήματος. Η ίδια υπηρεσία θα αποφασίσει και για το εάν θα συνεχιστεί η κράτηση των συλληφθέντων ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

Εφόσον κριθούν φυλακιστέοι η κράτηση των Τούρκων στρατιωτικών θα συνεχιστεί από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης στο κέντρο κράτησης Φερών, έως ότου η επιτροπή ασύλου αποφανθεί επί του αιτήματός τους.

Πηγή www.naftemporiki.gr