tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Αλεξιάδης: Τα φορολογικά έσοδα πάνε πολύ καλά

«Τα φορολογικά έσοδα πάνε πολύ καλά και έτσι θα μπορέσουμε μέσα στο 2016 να ξαναδούμε όλους τους συντελεστές του ΦΠΑ».

«Τα φορολογικά έσοδα πάνε πολύ καλά και έτσι θα μπορέσουμε μέσα στο 2016 να ξαναδούμε όλους τους συντελεστές του ΦΠΑ».  Αυτό ανέφερε  ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κος Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην βουλή.

 

"Και όπως είναι σαφέστατο μέσα στη Συμφωνία και του Ιούλιου και του Αυγούστου, μόλις μπορέσουμε το 2016 και έχουμε στόχους λογιστικά ισοσκελισμένους και παραπάνω –διότι η λογιστική με αυτή την έννοια είναι μία πολύ καλή επιστήμη- από αυτούς τους αριθμούς που είχαμε δώσει σαν αρχικό στόχο, θα μπορέσουμε να ξαναδούμε τους συντελεστές ΦΠΑ. Δηλαδή συντελεστές που αυξήθηκαν μέσα στο 2015, δεν αυξήθηκαν μόνιμα. Είναι σαφέστατο στο κείμενο που είχε κατατεθεί τον Ιούλιο στη Βουλή ότι θα ξαναδούμε όλους αυτούς τους συντελεστές σχετιζόμενους με την πορεία των φορολογικών εσόδων.

Θέλω να διαβεβαιώσω τη Βουλή ότι τα φορολογικά έσοδα, όπως προκύπτουν από τα στοιχεία και όχι από κάποια προπαγάνδα, πάνε πάρα πολύ καλά, πάνε πολύ καλύτερα από ό,τι είχαμε αρχικά στόχο, πάνε πολύ καλύτερα από το 2014. Έτσι θα μπορέσουμε μέσα στο 2016 να ξαναδούμε όλους τους συντελεστές του ΦΠΑ."

 

"Για αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω, όμως, είναι ότι όλοι οι συντελεστές του ΦΠΑ και όλα αυτά τα ζητήματα θα επανεξεταστούν μέσα στο 2016 με τα νέα δεδομένα της οικονομίας και θα μας επιτρέψουν να τα ξαναδούμε όλα αυτά τα ζητήματα. "

Πηγή: taxheaven.gr