tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Αλλάζει η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Οι τράπεζες μελετούν την αναβάθμιση της προκειμένου τους ιδιώτες και τα fund να αγοράζουν ακίνητα απευθείας από εκεί.

Οι τράπεζες μελετούν την αναβάθμιση της προκειμένου τους ιδιώτες και τα fund να αγοράζουν ακίνητα απευθείας από εκεί.

Όπως δημοσιεύει το insider.gr, οι τράπεζες εξετάζουν σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς την αναβάθμιση της πλατφόρμας e-auction, ώστε να παρέχεται δυνατότητα αναζήτησης με βάση την τοποθεσία, τα τετραγωνικά και το είδος του ακινήτου.

Μια άλλη λύση που εξετάζεται είναι να «στηθεί» ένας χωριστός ιστότοπος, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλες αυτές τις πληροφορίες που θα κάνουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πιο εύχρηστους και θα εκτινάξουν το ενδιαφέρον των αγοραστών. Εάν επιλεγεί αυτή η λύση, η πλατφόρμα θα τροφοδοτείται με πληροφορίες από όλες τις τράπεζες.

Στην σημερινή της μορφή, η ηλεκτρονική πλατφόρμα περιλαμβάνει το όνομα του οφειλέτη, την τιμή εκκίνησης και τον επισπεύδοντα, καθώς και την ημερομηνία του πλειστηριασμού, ενώ παρατίθεται και η κατασχετήρια έκθεση. Το ενδιαφέρον των αγοραστών, όμως, εστιάζεται σε άλλα χαρακτηριστικά όπως η τοποθεσία, το εμβαδόν, η χρήση του ακινήτου κ.α.

Στη διάρκεια των πέντε μηνών διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, αναφέρουν πηγές του κλάδου. Συνολικά έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα 8.710 ακίνητα αλλά μόνο τα μισά από αυτά «αλλάζουν χέρια». Μεταξύ των ακινήτων που μεταβιβάζονται, το 80-85% καταλήγει στο ενεργητικό των τραπεζών –μια διαδικασία που θεωρείται φυσιολογική μέχρις ότου «στρώσει» η αγορά.

 

Πηγή : insider.gr