tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Αναγκαστική προσγείωση Καναντέρ στη Βοιωτία, σώοι οι δύο πιλότοι

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χτες στις 22.40 το βράδυ σε πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χτες στις 22.40 το βράδυ σε πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας. 

Στην περιοχή εστάλησαν και ενεργούν από αέρος, οκτώ πυροσβεστικά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στον τόπο της πυρκαγιάς 115 πυροσβέστες με 56 υδροφόρα οχήματα και 38 άτομα πεζοπόρο, καθώς και υδροφόρες των δήμων, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. 

Ωστόσο, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες έχουν πάρει διαστάσεις, ενώ ήδη έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά στο χωριό Στεφάνη, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή.

Όπως δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του Mega ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σταμάτης, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και στην περιοχή επιχειρούν αεροσκάφη, σε μια προσπάθεια να την κατασβέσουν.

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε χαράδρα και το μέτωπο είναι ευρύ, γεγονός που δυσχεραίνει την επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Κατέπεσε πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντέρ

Πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντέρ συνετρίβη στην περιοχή των Δερβενοχωρίων, όπου επιχειρούσε στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή, σύμφωνα με το skai.gr.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πιλότοι έχουν τραυματιστεί αλλά δεν διατρέχουν κίνδυνο, ενώ οι αιτίες της πτώσης αποδίδονται σε τεχνικό πρόβλημα του αεροσκάφους.

Πηγή www.capital.gr

Γιώργος Κουντουρής