tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

«Ανάσα» για 5000 άνεργους, πρώην αυτοαπασχολούμενους

Δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία έχουν 5.000 άνεργοι, πρώην αυτοαπασχολουμένοι.

Δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία έχουν 5.000 άνεργοι, πρώην αυτοαπασχολουμένοι.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της νέας δράσης που έχει στα σκαριά ο ΟΑΕΔ και στοχεύει στην επανένταξη στην αγορά εργασίας των επιχειρηματιών που επλήγησαν από την κρίση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους είχαν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και στους οποίους δίνεται δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι αυταπασχολούμενοι που έχουν διακόψει την επιχειρηματικής δραστηριότητα τους για ορισμένο χρονικό διάστημα, δεν έχουν μεταβιβάσει την επιχείρηση ή το μερίδιο τους σε συγγενείς και συζύγους, δεν έχουν ασκήσει επαγγελματική δραστηριότητα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έχουν καταβάλει την μηνιαία εισφορά στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας ,έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις εισφορές τους προς τον ΕΦΚΑ και έχουν την ιδιότητα του ανέργου.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα μήνες. Μετά τη λήξη του δωδεκαμήνου οι δικαιούχοι δεσμεύονται να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους για άλλους τρεις μήνες.

Το ποσό επιχορήγησης ορίζεται ως εξής:

α) έως 12.000 ευρώ για ατομικούς επιχειρηματίες/επιτηδευματίες (ατομικές επιχειρήσεις) και μέλη νομικών οντοτήτων με ποσοστό συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο τουλάχιστον 51%,

β) έως 9.000 ευρώ/ανά μέλος νομικών οντοτήτων, που συμμετέχουν στο συνολικό εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/2, έκαστος,

γ) έως 8.000 ευρώ/ανά μέλος νομικών οντοτήτων, που συμμετέχουν στο συνολικό εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/3, έκαστος. Οι ατομικοί επιχειρηματίες/επιτηδευματίες (ατομικές επιχειρήσεις) και μέλη νομικών οντοτήτων δύνανται να υποβάλλουν, πριν τη λήξη της τρίμηνης δέσμευσης, αίτηση για επέκταση του διαστήματος επιχορήγησης για δώδεκα επιπλέον μήνες μετά το δεκαπεντάμηνο διάστημα του προγράμματος (επιχορήγηση και δέσμευση).

Το ποσό επιχορήγησης για τους δώδεκα 12 μήνες της επέκτασης του προγράμματος, ορίζεται ως εξής:

α) έως 8.000 ευρώ για ατομικούς επιχειρηματίες/επιτηδευματίες (ατομικές επιχειρήσεις) και μέλη νομικών οντοτήτων με ποσοστό συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο τουλάχιστον 51%,

β) έως 5.000 ευρώ/ανά μέλος νομικών οντοτήτων, που συμμετέχουν στο συνολικό εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/2, έκαστος,

γ) έως 4.000 ευρώ/ανά μέλος νομικών οντοτήτων, που συμμετέχουν στο συνολικό εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/3 έκαστος.

 

Πηγή : insider.gr