tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ανασφάλιστα: Διευκρινίσεις Μαυραγάνη για παράταση και πρόστιμα

Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για την πληρωμή των ασφαλίστρων από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που εντοπίστηκαν από τη διασταύρωση ανασφάλιστα

Επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης ότι στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για την πληρωμή των ασφαλίστρων από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που εντοπίστηκαν από τη διασταύρωση ανασφάλιστα, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ, αλλά και για την διόρθρωση των πολλών λαθών.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΙ και στον ΑΝΤ1 ο κ. Μαυραγάνης είπε ότι επρόκειτο για πρότασή του την οποία αποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξήγησε ότι μετά την 14 Ιουλίου θα διενεργηθεί ένας νέος έλεγχος – διασταύρωση των στοιχείων, από τον οποίο θα προκύψει μια νέα λίστα ανασφάλιστων οχημάτων, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα κληθούν να πληρώσουν τότε το πρόστιμο.

"Θα γίνει νέο refresh, θα εκδοθούν νέα παράβολα και θα ακυρωθούν τα παλιά", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το ύψος των προστίμων είπε ότι υπάρχει η σκέψη μείωσης του παραβόλου των 250 ευρώ "στις περιπτώσεις των δικύκλων μέχρι 250 κυβικά, την οποία δέχθηκε ο πρωθυπουργός, και των μικρών αυτοκινήτων".

Ερωτηθείς για το τί θα γίνει με όσους πλήρωσαν ήδη το παράβολο των 250 ευρώ, ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι η ΑΑΔΕ εξετάζει δύο ενδεχόμενα, είτε τον συμψηφισμό με άλλες υποχρεώσεις είτε την επιστροφή του χρηματικού αυτού ποσού.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε τους πολίτες να μην εφησυχάζουν και να προστρέξουν στις ασφαλιστικές εταιρίες για να ασφαλιστούν.