27/12/2017 | 10:39
Ανασφάλιστα οχήματα: «Τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες»
Ανασφάλιστα οχήματα: «Τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες»
Για το μείζον θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων που είναι ακόμη στον αέρα, λόγω των κυβερνητικών χειρισμών, μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στο Capital TV και τον Στέλιο Κράλογλου.
 
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπενθύμισε ότι πρόκειται για ένα νόμο που έχει ψηφιστεί εδώ και πέντε χρόνια αλλά δεν υλοποιείται με διάφορες προφάσεις κάθε φορά από την κυβέρνηση.
 
Σε αριθμούς, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΕΑ, πριν από ένα χρόνο είχαμε 1,5 εκατομμύριο ανασφάλιστα, όταν άρχισε να συζητείται η εφαρμογή του νόμου μειώθηκαν στα 600.000, ενώ τώρα η αναβολή εφαρμογής του νόμου δημιουργεί  μια νέα γενιά ανασφάλιστων οχημάτων.
 
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας της έλλειψης μηχανογραφημένων στοιχείων, ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι θα μπορούσαν να έχουν λυθεί αν δινόταν προθεσμία ακόμη και ενός έτους, σε όσους λαθεμένα εμφανίζονταν ως ανασφάλιστοι, να μπορούν να αποδείξουν ότι τα οχήματά τους είναι ασφαλισμένα.  
 
Ο πρόεδρος του ΕΕΑ τόνισε ότι η λύση του ζητήματος είναι "θέμα πολιτικής απόφασης", υπογραμμίζοντας τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες από τη μη επίλυσή του.
 
 
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:
 
Tags: ΕΕΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, Πρόεδρος ΕΕΑ Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1539 φορές

Σχετικές Ειδήσεις