tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Αναβάθμιση Κεντρικών Υπολογιστικών Υποδομών Υπουργείου Οικονομικών

Οι διαδικτυακές εφαρμογές και υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών θα διατίθενται αυστηρά μόνο από αναβαθμισμένες υποδομές με πρωτόκολλο επικοινωνίας TLS 1.2.

H ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ενημέρωσε ότι από 01/10/2016 οι διαδικτυακές εφαρμογές και υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών θα διατίθενται αυστηρά μόνο από αναβαθμισμένες υποδομές οι οποίες χρησιμοποιούν αποκλειστικά το σύγχρονης τεχνολογίας πρωτόκολλο επικοινωνίας TLS 1.2. Η υιοθέτηση αυτή είναι απαραίτητη σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων. 

  

Οι υποβολές στα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών μπορούν να γίνουν: 

 

a. Με την σύνδεση ενός χρήστη στο myTAXISnet μέσω ενός προγράμματος πλοήγησης (browser).

 

b. Αυτόματα μέσω προγράμματος (υποβολή, μεταφόρτωση αρχείου ή διαδικτυακή υπηρεσία). 

  

Η αποκλειστική υιοθέτηση του πρωτοκόλλου επικοινωνίας TLS 1.2 για την χρήση των διαδικτυακών εφαρμογών του Υπουργείου Οικονομικών θα απαιτήσει τη χρήση ενός σύγχρονου προγράμματος πλοήγησης (browser). 

  

Τα προγράμματα που συνδέονται αυτόματα στα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών για την Υποβολή Στοιχείων ΜΥΦ ή άλλων φορολογικών υποβολών / αναζητήσεων πρέπει να επαληθευτούν από τους τεχνικούς υποστήριξής τους ότι κάνουν αποκλειστική χρήση του πρωτοκόλλου επικοινωνίας TLS 1.2. 

  

Σε περίπτωση μη έγκαιρης επαλήθευσης (και ενσωμάτωσης όποιων αλλαγών απαιτηθούν) ενός προγράμματος το οποίο συνδέεται αυτόματα στα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών, πιθανότατα να υπάρξει αδυναμία σύνδεσης / επικοινωνίας ύστερα από την 01/10/2016.

ΣΒ