tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Αντίστροφη μέτρηση για πληρωμή φόρων απευθείας στο Taxisnet με κάρτα

Από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να τακτοποιούν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους με τις κάρτες τους, χρεωστικές ή πιστωτικές μέσω Taxisnet χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του www.in.gr. με την ενεργοποίηση της εφαρμογής, οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέσω του e-banking κάθε τράπεζας για να εξοφλούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις όπως για παράδειγμα τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ ή του φόρου εισοδήματος αλλά θα μπορούν μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) να αναγράφουν τον αριθμό της πιστωτικής ή της χρεωστικής κάρτας και αυτόματα να γίνεται η πληρωμή του φόρου.

Η λειτουργία του συστήματος είναι απλή:
  • Οι φορολογούμενοι με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν στο Taxisnet εισέρχονται στον προσωπικό τους λογαριασμό.
  • Στη συνέχεια επιλέγουν «Στοιχεία οφειλών». Το σύστημα τους οδηγεί στις βεβαιωμένες οφειλές και την «Ταυτότητα Οφειλής» όπου θα βλέπουν το ποσό της κάθε δόσης που θα πρέπει να καταβάλουν.
  • Θα υπάρχει ειδική ένδειξη για την απευθείας πληρωμή της οφειλής. Αυτό που θα χρειαστεί να κάνουν θα είναι να πληκτρολογήσουν τον αριθμό της κάρτας τους (χρεωστική ή πιστωτική) και ότι άλλο στοιχείο τους ζητηθεί και αυτόματα θα γίνεται η πληρωμή του φόρου.
Πηγή: www.in.gr