tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Απεργία διαδηλώσεις και πορείες Δημοσίων Υπαλλήλων – Βίντεο

Με μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες απάντησαν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο κατά του νομοσχεδίου για την κινητικότητα

Με μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες απάντησαν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο κατά του νομοσχεδίου για την κινητικότητα και το νέο τρόπο αξιολόγησης στη Δημόσια Διοίκηση.

 

Στην εικοσιτετράωρη γενική απεργία που έχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ,  για τις 24 Νοεμβρίου 2016, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν δύο συγκεντρώσεις. Η μία, της ΑΔΕΔΥ  στην πλατεία Κλαυθμώνος μετά την οποία ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή. Η άλλη, του ΠΑΜΕ Δ. Υπαλλήλων, στην πλατεία Ομόνοιας μετά την οποία ακολούθησε, επίσης, πορεία προς τη Βουλή.  

 

 

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί, μεταξύ άλλων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σταμάτημα των διαδικασιών αξιολόγησης δομών και εργαζομένων, κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που περικόπτουν οργανικές θέσεις, κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας και της μερικής απασχόλησης, καθώς και αύξηση μισθών.

 

 

 

Στη τάξεις του ΠΑΜΕ, όταν έφτασε στη Βουλή, κυριάρχησε το σύνθημα: «Πάρτε πίσω το νόμο για την αντιδραστική κινητικότητα και αξιολόγηση – Ανάκτηση όλων των απωλειών – Ζωή με δικαιώματα» με υπογραφή ΠΑΜΕ το κεντρικό πανό στην κεφαλή της πορεία.

 

Άλλα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Όχι στη συναίνεση και την υποταγή, ανυπακοή και πάλη ταξική», «Εργάτη μη δεχτείς, με ψίχουλα να ζεις», «ΠΑΜΕ γερά, ΠΑΜΕ ταξικά, στις 8 Δεκέμβρη κανένας στη δουλειά» τα συνθήματα που φωνάζουν οι απεργοί.

 

Όπως ανέφεραν ομιλητές του ΠΑΜΕ, η σημερινή απεργία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης συνολικότερα της εργατικής – λαϊκής πάλης ενάντια στο νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου. Αποτελεί βήμα προετοιμασίας της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη.

 

 

Κάλεσμα σε Ομοσπονδίες και Σωματεία του δημόσιου τομέα με αποφάσεις ΔΣ και ΓΣ να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη απηύθυνε στην ομιλία της στην Ομόνοια η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας. «Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν εκεί στην ΑΔΕΔΥ, στις 8 Δεκέμβρη θα έχει πανεργατική απεργία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

ΣΒ