tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Απεργία χθες, συλλαλητήρια σήμερα – 3 βίντεο

Μεγάλες ήταν οι απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017, τις οποίες κήρυξαν οι οργανώσεις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.

Μεγάλες ήταν οι απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017, τις οποίες κήρυξαν οι οργανώσεις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν οι μικρομεσαίοι μετά από πρόσκληση της ΓΣΕΒΕΕ και οι συνταξιούχοι μετά από πρόσκληση των συνταξιουχικών οργανώσεων.

 

Το μεσημέρι σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, στο Σύνταγμα με κουκουλοφόρους να εκτοξεύουν αντικείμενα, και να ρίχνουν φωτοβολίδες και πέτρες. Η Αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών.

 

Νέα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σήμερα με στόχο τη μη ψήφιση από τη Βουλή του 4ου μνημονίου.

 

Η απεργία είχε σημαντική επιτυχία και για πρώτη φορά μετά από καιρό οι συγκεντρώσεις, παρά τη βροχή, ήταν μαζικές και δυναμικές. Η ΓΣΕΕ πραγματοποίησε τη συγκέντρωσή της στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε πορεία προς τη βουλή.

 

 

 

 

Μεγάλη ήταν και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια ενώ μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

 

 

 

Στη μάχη κατά των μνημονίων και των περικοπών βγήκαν και οι συνταξιούχοι.

 

 

 

ΓΣΕΒΕΕ: μεγάλη ανταπόκριση

 

Με μεγάλη ανταπόκριση συμμετείχαν οι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες στο κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ για κλείσιμο των καταστημάτων  και  των επιχειρήσεων τους στις 17 Μαΐου, με κεντρικό μήνυμα «ΟΧΙ»:

 

  • στα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  • στην αύξηση των ασφαλιστικών Eισφορών

  • στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

 

Οι μικρομεσαίοι έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους σε όλη τη χώρα αντιδρώντας στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά και των γενικότερων προβλημάτων που βιώνουν όλοι οι επαγγελματίες όπως οι αυξημένες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση του κύκλου εργασιών και κατανάλωσης, το φορολογικό.

 

Νέες συγκεντρώσεις σήμερα

 

 

Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας προγραμματίζουν για σήμερα το απόγευμα η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, μία ημέρα μετά την πρωτοφανή σε όγκο διαδήλωση στην πρωτεύουσα.

 

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προσέρχονται ΟΤΟΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε 48ωρη πανελλαδική απεργία τα φαρμακεία, τρίωρη στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, ενώ νέα πανελλαδική απεργία προχωρούν την επόμενη εβδομάδα τα συνδικάτα.

 

Ειδικότερα, στις 6.00 το απόγευμα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Ομονοίας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ. Επίσης, περικύκλωση της Βουλής θα πραγματοποιήσει το απόγευμα το δίκτυο συνδικαλιστών ριζοσπαστικής αριστεράς.

 

 

 

ΣΒ