16/07/2017 | 14:21
Απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης της Κυριακής αργίας-βιντ
  • Απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης της Κυριακής αργίας-βιντ
  • Απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης της Κυριακής αργίας-βιντ

Ελάχιστα μαγαζιά άνοιξαν σήμερα Κυριακή, στο πλαίσιο των εκπτώσεων και της εφαρμογής των ανοικτών Κυριακών. Ακόμη και στον κεντρικότερο εμπορικό δρόμο, την Ερμού μόνο τα μισά καταστήματα ήταν ανοιχτά! Λίγοι ήταν και οι καταναλωτές που κατέβηκαν για ψώνια πολύ λιγότεροι από τους ξένους τουρίστες.

 

 

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποίησαν οι εμποροϋπάλληλοι και οι αυτοαπασχολούμενοι αντιδρώντας στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

 

Στην Αθήνα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) πραγματοποίησε 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με συγκέντρωση στην αρχή της Ερμού και Σταδίου

 

 

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να μη δουλέψουν και να μην ψωνίσουν σήμερα απηύθυνε και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ).

 

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και οι Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση στο Μοναστηράκι. Ακολούθησε δυναμική πορεία μέσω της Ερμού ως το Σύνταγμα. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και οι Λαϊκές Επιτροπές του Δήμου Αθήνας

 

Ο Νίκος Τζώρτζης πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων στον Πειραιά χαιρετίζοντας την απεργιακή κινητοποίηση κάλεσε σε ένταση του αγώνα και σε μαζική συμμετοχή στην απεργία του κλάδου του Τουρισμού στις 20 Ιούλη. 

 

 «Χτυπιέται μια ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης που κατακτήθηκε με αγώνες και δεν θα τη χαρίσουμε σε καμία πολυεθνική σε κανέναν επιχειρηματικό όμιλο» τόνισε στην ομιλία της η Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

 

Νωρίτερα, ο Γιώργος Ντάλιος πρόεδρος των ΕΒΕ Καισαριανής και μέλος της Διοίκησης της ΟΒΣΑ σημείωσε ότι «με τη σημερινή απεργία και συγκέντρωση αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι στέλνουμε μήνυμα αντίστασης στην κατάργηση της Κυριακής αργίας και αγωνιζόμαστε για τη νομοθετική κατοχύρωση της.»

 

 

 

ΣΒ

Tags: Εμπόριο, Εργασιακά Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1315 φορές

Σχετικές Ειδήσεις