12/01/2018 | 06:30
Απεργίες και κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου
Απεργίες και κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου

Σειρά κινητοποιήσεων πραγματοποιούν την Παρασκευή και τη Δευτέρα εργαζόμενοι και συνδικάτα, διαμαρτυρόμενοι για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, η ψήφιση του οποίου αποτελεί προϋπόθεση για το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης.

 

Με την 24ωρη απεργία και τις συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις, κλιμακώνουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες τους εναντίον του  πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος.

 

Το ΠΑΜΕ κάλεσε σε καθημερινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες που συνεχίζονται μέχρι και τη Δευτέρα 15 Γενάρη, μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής και συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα.

 

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στις 12.00 μ.μ. στην Ομόνοια, ενώ έχουν οριστεί προσυγκεντρώσεις στις 11.30 π.μ. Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 12.00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά την ίδια ώρα στην πλατεία Καραϊσκάκη.

 

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή στη στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει, 12:00 έως λήξη ωραρίου, αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

 

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 17:00 στο Σύνταγμα.

 

 

Απόφαση για απεργία έχουν πάρει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία ενώ σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλούν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

 

 

Παρασκευή

 

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. 

 

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00 θα πραγματοποιήσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία δηλώνει «αλληλέγγυα στο κύτταρο του συνδικαλισμού, που είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία». 

 

Μετακινήσεις

 

Ακινητοποιημένοι ολόκληρη την ημέρα θα μείνουν οι συρμοί του μετρό και οι συρμοί τραμ. Τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ δεν θα εκτελούνται από τις 12:00 έως τις 15:00. Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία, λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ. 

 

Δευτέρα

 

Στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). 

Μετακινήσεις

Δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο λεωφορείων, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ. Αναμένεται να επηρεαστούν πτήσεις από και προς ελληνικά αεροδρόμια, καθώς θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. 

* Αποχή δικαστών και εισαγγελέων 

Το δ.σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε την αποχή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων της χώρας (πολιτικών και ποινικών), από τις 09.00 έως τις 11.00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την

 

Σ

Tags: Εργασιακά Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1285 φορές

Σχετικές Ειδήσεις