tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Απέχουν οι συμβολαιογράφοι από τους πλειστηριασμούς

Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα τις τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ

Οι συμβολαιογράφοι όλης της χώρας απέχουν σήμερα από τους πλειστηριασμούς, μετά από σχετική απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα τις τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ.
Κατ’ εξαίρεση θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν άδειας που έχει χορηγηθεί από το Σύλλογο ή τη Συντονιστική Επιτροπή μετά από σχετικό αίτημα που θα υποβληθεί  εγγράφως.
Ενδεικτικά θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.
Η Συντονιστική Επιτροπή διασαφηνίζει στην ανακοίνωσή της ότι οι πλειστηριασμοί που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα και θα διενεργηθούν και αυτή την Τετάρτη «δεν αφορούσαν και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση πλειστηριασμούς κατοικιών με επισπεύδοντες Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ».