tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Απονεμήθηκαν τα σήματα «Κρήτη», κρητική κουζίνα»,«κρητικό μπακάλικο»

Από την Περιφέρεια Κρήτης σε 48 επιχειρήσεις που παράγουν και προωθούν εκατοντάδες προϊόντα του νησιού με την ενιαία ονομασία «Κρήτη».

Η απονομή σημάτων «Κρήτη», «κρητική κουζίνα» και «κρητικό μπακάλικο», έγινε σήμερα από την Περιφέρεια Κρήτης σε 48 επιχειρήσεις που παράγουν και προωθούν εκατοντάδες προϊόντα του νησιού με την ενιαία ονομασία «Κρήτη».

Η εκδήλωση έγινε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρουσία του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, περιφερειακών-δημοτικών Συμβούλων, του προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, φορέων-παραγωγικών τάξεων, αλλά και επιχειρηματιών από ολόκληρη την Κρήτη.

«Μόνο με ποιοτικά, ανταγωνιστικά προϊόντα με την ενιαία ονομασία «ΚΡΗΤΗ» που είναι το δυνατό μας όνομα, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στον ισχυρό διεθνή ανταγωνισμό κατακτώντας νέες αγορές, γεγονός που έχουν αντιληφθεί οι παραγωγοί αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού» τόνισε ο κ. Αρνουτάκης που μίλησε για τη σημαντικότητα του θεσμού πιστοποίησης των κρητικών επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Χνάρης κατά την εκδήλωση επεσήμανε «Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την προσπάθεια για την ανάδειξη-προώθηση πιστοποιημένων κρητικών προϊόντων του νησιού, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια που διασυνδέει τις παραγωγικές δυνάμεις του νησιού και θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με διάφορες δράσεις, όπως είναι επιχειρηματικές αποστολές, συμμετοχή σε εκθέσεις κλπ». Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή Τομέα Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια προβάλλει τα προϊόντα του νησιού σε στοχευμένες εκθέσεις και επί της ουσίας, πρόσθεσε, αυτό που προβάλλουμε είναι η ενιαία ταυτότητα το «ΚΡΗΤΗ», το «διαβατήριο των κρητικών προϊόντων για την επιτυχημένη παρουσία τους στις διεθνείς αγορές»

Εξ άλλου ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία που σκοπό έχει να δώσει «διαβατήριο» στα κρητικά προϊόντα να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, και να ενισχύσουν την φήμη τους στην εσωτερική αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ