tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Άποψη: Ο ΦΠΑ στα νησιά και η παραπληροφόρηση

Περισσότερη σοβαρότητα στην υπεύθυνη ενημέρωση δεν βλάπτει

Μια μικρή λεπτομέρεια φανέρωσε ένα μεγάλο κενό στην έγκυρη ενημέρωση των πολιτών. Η Γερμανία ζήτησε να αναπληρωθεί η παράταση της μείωσης του ΦΠΑ σε 5 νησιά με συγκεκριμένες περικοπές δαπανών αντίστοιχου ύψους, διαφορετικά η δόση των 15 δισ. δεν αποδίδεται! Και για του λόγου το αληθές η δόση μπλοκαρίστηκε!

 

Οι πολίτες έλαβαν αυτή την παράταση ως μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης η οποία προστάτευσε τα νησιά αυτά από νέες επιβαρύνσεις διότι κατάφερε και έπεισε τους εταίρους ότι είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν μετά τις τόσες επιβαρύνσεις από την έλευση προσφύγων.

 

Δεν ήταν όμως έτσι. Όπως αποκάλυψε η ένσταση της Γερμανίας και επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κ. Ρέγκλινγκ, η ελληνική πλευρά «δεσμεύτηκε να κάνει περικοπές ύψους 28 εκατομμυρίων»!

 

Δεν χαρίζεται λοιπόν στην Ελλάδα η απώλεια του ΦΠΑ στα νησιά. Θα το πληρώσουν οι άλλοι πολίτες της χώρας. Και όπως είναι γνωστό θα το πληρώσουν τα πιο αδύναμα και ανοχύρωτα εισοδήματα με περικοπές σε στοιχειώδεις παροχές που και αυτές περικόπτονται κατά ριπάς!

 

 

Οδυνηρή λοιπόν θα μας βγει η δήθεν επίτευξη της  διατήρησης μειωμένου ΦΠΑ. Θα το πληρώσουμε!

 

Δεν περιποιεί τιμή στην κυβέρνηση να μην ενημερώνει τους πολίτες ότι αυτό που κερδίζουμε στον ΦΠΑ            το περικόπτουμε από τους αυτούς!  Δεν μας έκαναν «χάρη» οι εταίροι! Μάλλον εμείς τους κάναμε χάρη που αντί να μάθουμε ότι θα πληρώσουμε με ισοδύναμο κόστος τη «χάρη» μάθαμε ότι μας έκαναν μια γενναιόδωρη χάρη!

 

Η κυβέρνηση πολλές φορές μας γέμισε με πληροφορίες για «ισοδύναμα αντίμετρα» σε κάθε μέτρο του μνημονίου. Στην περίπτωση αυτή το πήγαν  περίπατο μαζί με την πληροφόρηση!

 

Περισσότερη σοβαρότητα στην υπεύθυνη ενημέρωση δεν βλάπτει.

 

 

ΑΣΒ