tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

«Άρωμα ελληνικό» στα ευρωπαϊκά βραβεία καινοτομίας

Δύο Έλληνες ερευνητές μεταξύ 38 υποψηφίων πέρασαν στο τελικό της διοργάνωσης και συμπεριελήφθησαν στην λίστα με τους πιο καινοτόμους επιχειρηματίες

«Άρωμα ελληνικό» είχαν τα φετινά βραβεία που απένειμε στην Βουδαπέστη το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) για την ανάδειξη των κορυφαίων επιχειρηματιών της Ευρώπης. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΙΤ που γιόρτασε φέτος την 10η επέτειό του, δύο Έλληνες ερευνητές μεταξύ 38 υποψηφίων πέρασαν στο τελικό της διοργάνωσης και συμπεριελήφθησαν στην λίστα με τους πιο καινοτόμους επιχειρηματίες.

 

  Ειδικότερα, κατά την διάρκεια του INNOVEIT, του ετήσιου φόρουμ καινοτομίας του ΕΙΤ, ο Ιωάννης Ταρνανάς κέρδισε το ΕΙΤ Ιnnovators Award,  δημιουργώντας μία καινοτόμα υπηρεσία η οποία μπορεί να διαγνώσει κατά πόσο ένα άτομο μπορεί να εμφανίσει Αλτσχαιμερ μέσα στα επόμενα έξι χρόνια. Πρόκειται ουσιαστικά για μία εφαρμογή που μπορεί να προβλέψει την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου, με το ποσοστό εγκυρότητας της να αγγίζει το 90%. Μάλιστα, η υπηρεσία αποτελεί μία από τις πρώτες επικυρωμένες λύσεις που μπορούν να προβλέψουν τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ για άτομα άνω των 50 ετών. Ο κ. Ταρνανάς είναι επικεφαλής της νικήτριας ομάδας και πρόεδρος της υπηρεσίας αυτής, η οποία ονομάζεται Altoida, από την σύμπτυξη της γερμανικής λέξης alter που σημαίνει «ηλικία» και του αρχαίου οιδα, που σημαίνει «γνωρίζω».

 

 

Πηγή: Καθημερινή, της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΟΝΤΗ

 

 

 

 

Β