tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Αυξάνεται συνεχώς η χρήση καρτών

Ειδικά οι συναλλαγές με ανέπαφες πληρωμές, εμφανίζουν εντυπωσιακή αύξηση.

Ειδικά οι συναλλαγές με ανέπαφες πληρωμές, εμφανίζουν εντυπωσιακή αύξηση.

Στο ετήσιο Innovation Forum Athens 2018, με θέμα «Empoweringy out o the Digital Economy», που διοργάνωσε η Mastercard, παρουσιάστηκαν οι εκτιμήσεις της σύμφωνα με τις οποίες ο όγκος συναλλαγών με κάρτα κατέγραψε αύξηση 45% το 2017 σε σύγκριση με το 2016.

Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, η μέση αξία συναλλαγής με κάρτα μειώθηκε περίπου κατά 35%. Αυτό αποδεικνύει ότι πλέον οι Έλληνες προχωρούν σε ηλεκτρονικές πληρωμές ακόμα και για αγορές χαμηλότερης αξίας.

Για τα τερματικά αποδοχής καρτών αναφέρθηκε ότι ξεπερνούν πλέον σε αριθμό τα 650.000 σε σχέση με τα μόλις 219.000 το 2015, όμως όπως επισημάνθηκε ένας μεγάλος αριθμός POS παραμένει ουσιαστικά ανενεργός.

Πάντα σύμφωνα με την Mastercard, η Ελλάδα αποτελεί μία από τις πιο ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές στις ανέπαφες συναλλαγές, με τα τελευταία στοιχεία να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά: 58% των συναλλαγών με κάρτα στον φυσικό κόσμο πραγματοποιούνται πλέον ανέπαφα, καταγράφοντας αύξηση υψηλότερη από 180%, τον τελευταίο χρόνο (σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2017).

Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, το ηλεκτρονικό λιανεμπόριο φαίνεται να καταγράφει διψήφια αύξηση στην Ελλάδα, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, με τους καταναλωτές να γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί.

 
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ