07/05/2018 | 14:30
Δ. Γαβαλάκης: Ζήτημα προστασίας-ευθύνης η ασφάλιση των οχημάτων
Δ. Γαβαλάκης: Ζήτημα προστασίας-ευθύνης η ασφάλιση των οχημάτων
Τα πρόστιμα απέχουν, όπως φαίνεται, πλέον μια ανάσα για τους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων, ωστόσο πέραν της επιβολής ή της απειλής επιβολής τους είναι ξεκάθαρο ότι η ασφάλιση Ι.Χ. και δικύκλων -ανεξάρτητα της υποχρεωτικότητάς της- είναι και ζήτημα προστασίας τόσο των ίδιων των οδηγών όσο και των υπόλοιπων πολιτών που ενδέχεται να εμπλακούν σε ένα τροχαίο.
Σε αυτό εστίασε και ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Ε.Ε.Α. κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, μιλώντας τη Δευτέρα στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.
Με αφορμή την πρόσφατη διασταύρωση που διενήργησε η ΑΑΔΕ -στις 30 Απριλίου- και από την οποία προέκυψαν πάνω από 380 χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα, ο κ. Γαβαλάκης αναγνώρισε τις οικονομικές δυσκολίες που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν πολύ συμπολίτες μας σε περίοδο κρίσης, ωστόσο υπογράμμισε την υποχρεωτικότητα της ασφάλισης, αλλά και το ζήτημα ευθύνης και προστασίας που τίθεται για όλους, και κάλεσε τους ιδιοκτήτες να σπεύσουν να ασφαλίσουν τα Ι.Χ. και τα δίκυκλά τους.
Σημείωσε, δε, ότι το ύψος του προστίμου που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων είναι αντίστοιχο και ενδεχομένως λίγο μεγαλύτερο από μία ασφάλεια. 
Σε ό,τι αφορά την πλειάδα λαθών μετά την πρώτη διασταύρωση της ΑΑΔΕ, λόγω αστοχιών στο σύστημα, ο κ. Γαβαλάκης εκτίμησε ότι μετά τις σημαντικές προσπάθειες που έγιναν και από τις ασφαλιστικές και από την ΑΑΔΕ θα περιοριστούν κατά πολύ τα λάθη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκλείψουν.  
 
Tags: Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση , ΕΕΑ Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1984 φορές

Σχετικές Ειδήσεις