tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Δεμένα τα πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη

48ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν από αύριο τα πλοία, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που έχει αποφασίσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) για την Τρίτη 16/5/2017 και Τετάρτη 17/5/2017.

Η απεργιακή κινητοποίηση των ναυτικών θα ξεκινήσει στις 00.01 ώρα τα ξημερώματα της Τρίτης 16-5-017 και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17-5-2017.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ που είχε συναντηθεί την Τρίτη 9/5 με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή έθεσε το θέμα του μη προσδιορισμού του συντελεστή αναπλήρωσης στα συντάξιμα χρόνια των ναυτικών και τη ριζική επανεξέταση των διατάξεων και των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες μειώθηκαν οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας στις διεθνείς γραμμές, ενώ ζητήθηκε η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2016 στις κατηγορίες πλοίων που εκκρεμούν.

Η ομοσπονδία κατέθεσε γραπτό υπόμνημα προς τον υπουργό, ενώ στελέχη της δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων αν δεν δοθούν σαφείς απαντήσεις στα θέματά τους. Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει την Τρίτη προκειμένου να αποφασίσει για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων του κλάδου.