tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Δέντρο είναι 391 χρονών και επέζησε από τη Χιροσίμα!

φυτεύτηκε το 1625 και φιλοξενείται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ουάσινγκτον από το 1976

Το συγκεκριμένο δέντρο μπονσάι φυτεύτηκε το 1625 και φιλοξενείται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ουάσινγκτον από το 1976, όταν τον δώρισε στις ΗΠΑ ο Masaru Yamaki, ειδικός στα Bonsai.

 

Αυτό που ήταν άγνωστο μέχρι το 2001, που τα εγγόνια του Yamaki επισκέφτηκαν την έκθεση ήταν ότι το δέντρο και ο Yamaki επέζησαν από την πυρηνική βόμβα του 1945 στη Χιροσίμα, που σκότωσε 140.000 ανθρώπους.

 

Ο Yamaki με την οικογένειά του είχαν βρεθεί τότε σε εσωτερικό χώρο και σε απόσταση ασφαλείας και είχαν φροντίσει να έχουν μαζί και το μπονσάι.

 

Τα δύο εγγόνια του, μετά το θάνατο του παππού τους, θέλησαν να μάθουν τι απέγινε με το δέντρο-κομψοτέχνημα και έμαθαν ότι ο παππούς το είχε προσφέρει στις ΗΠΑ πριν γεννηθούν εκείνα.

 

Αυτό το μπονσάι (Pinus parvifolia) έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στα σόσιαλ μίντια όχι μόνο για το πόσο περίτεχνο είναι, αλλά και για την ιστορία που το ακολουθεί.

 

Η Κάθλιν Έμερσον Ντελ, επιμελήτρια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, αναφέρει: «Είναι ένα δώρο φιλίας, που δείχνει τη σύνδεση δύο διαφορετικών πολιτισμών. Μπροστά σε αυτό το δέντρο έχει εκτυλιχθεί μεγάλο κομμάτι της ιστορίας. Είναι σαν να αγγίζεις την ιστορία».

 

 

Πηγή: Το Ποντίκι