30/04/2018 | 15:30
Δ.Γαβαλάκης: Όλο το βάρος να πέσει στην πραγματική οικονομία & τις ΜμΕ
Δ.Γαβαλάκης: Όλο το βάρος να πέσει στην πραγματική οικονομία & τις ΜμΕ
Την ώρα που η συζήτηση στο πολιτικό πεδίο εστιάζεται στην «ονοματοδοσία» της μετά μνημονίων εποχής, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξακολουθούν να βιώνουν μια σκληρή πραγματικότητα και ζητούν ουσιαστικές αλλαγές που θα τους δώσουν ανάσα, βηματισμό και χώρο ανάπτυξης.
Αυτό ακριβώς επισήμανε και ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, μιλώντας το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Στο στόμα του Νίκου» με τους Νίκο Ανδρίτσο και Νίκο Υποφάντη.
Ο κ. Γαβαλάκης, αφού σημείωσε την αξία που μπορεί να έχει η εν εξελίξει πολιτική συζήτηση για τη μεταμνημονιακή εποχή, υπογράμμισε ότι αυτό που ενδιαφέρει τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και επαγγελματία είναι η πραγματικότητα.
Και η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή είναι, όπως επισήμανε, σκληρή, με την υπερφορολόγηση στο μάξιμουμ, το τραπεζικό σύστημα ουσιαστικά αδρανές, μηχανισμούς όπως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός να αδυνατούν λόγω αγκυλώσεων και γραφειοκρατίας να προσφέρουν πραγματική βοήθεια στις επιχειρήσεις, τις χαμηλές ταχύτητες απονομής δικαιοσύνης και την έλλειψη εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης.
Για να αλλάξει αυτή η εικόνα και να μπορέσει η πραγματική οικονομία να λειτουργήσει και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας να αναπτυχθεί χρειάζεται να γίνουν άμεσα τομές, βασισμένες σε έναν στρατηγικό σχεδιασμό - όταν μάλιστα το μομέντουμ είναι θετικό σε ό,τι αφορά το περιβάλλον στην ευρωπαϊκή οικονομία και τον τουρισμό- προκειμένου να μην χαθούν οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται, όπως εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Α., υπογραμμίζοντας ότι μετά από 10 κόπωσης οι μικρομεσαίοι δεν έχουν άλλες αντοχές. 
 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΕΕΑ Δ. ΓΑΒΑΛΑΚΗ

 

 

 

 

Tags: ΕΕΑ, ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, Οικονομία Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1538 φορές

Σχετικές Ειδήσεις