05/07/2016 | 14:30
Διάλογος Δ.Σ. ΕΕΑ-Γ. Τσιρώνη για το περιβάλλον- βίντεο
  • Διάλογος Δ.Σ. ΕΕΑ-Γ. Τσιρώνη για το περιβάλλον- βίντεο
  • Διάλογος Δ.Σ. ΕΕΑ-Γ. Τσιρώνη για το περιβάλλον- βίντεο

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος και Ενεργείας, αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης πραγματοποίησε, στις 29 Ιουνίου 2016, επίσκεψη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας και είχε συνάντηση και ευρύ διάλογο με τη Διοίκηση και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

 

Περιεχόμενο του διαλόγου ήταν η ενημέρωση για την περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης, η τήρηση της νομοθεσίας για την ανακύκλωση υλικών και συσκευασιών, τα συμβόλαια αστικής επαγγελματικής ευθύνης για το περιβάλλον, η ενεργειακή πρακτική των επιχειρήσεων, η πολιτική της «κυκλικής οικονομίας», οι αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων κ.α.

 

 

 

Παραθέτουμε τον διάλογο που διεξήχθη με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και απαντήσεις για επιχειρηματικά θέματα περιβάλλοντος και για τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

 

 

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου υποδεχόμενος τον κ. Τσιρώνη έθεσε τα θέματα που συνδέουν το υπουργείο Περιβάλλοντος με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδίως, στα προβλήματα της ανακύκλωσης, στων περιβαλλοντικών αστικών ασφαλειών, στα «πράσινα κτήρια» και πως επιδοτούνται οι επιχειρήσεις γι αυτό και στα γενικά περιβαλλοντικά προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε ακόμη στη συνολική ευθύνη όλων για την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία ανάγεται σε κοινωνικό και σε παγκόσμιο θέμα.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε στη γενική πολιτική της κυβέρνησης για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά όσον αφορά τις επιχειρήσεις, καθώς και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου για επίλυση σειράς προβλημάτων που προκύπτουν.

Tags: Επαγγελματικά, Επιχειρηματικότητα, Πράσινη Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1657 φορές

Σχετικές Ειδήσεις