tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Δικαίωση των θέσεων του ΕΕΑ για τον Εξωδικαστικό

Προς συμφωνία σε μία σειρά από ζητήματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τη διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, φαίνεται πώς οδεύουμε προς την επίλυση σημαντικών ζητημάτων.
Οι δύο πλευρές, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, συμφώνησαν στην ένταξη και των χρεών του 2017 στον Εξωδικαστικό, στην αιτιολόγηση της απόρριψης αιτήματος οφειλέτη από τράπεζες, στη μείωση των δικαιολογητικών και στην ένταξη και χρεών εταίρων προς το Δημόσιο.
Είχε προηγηθεί προ ημερών η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γ. Δραγασάκη για την ανάγκη βελτιώσεων στον Εξωδικαστικό και επιτάχυνσης των διαδικασιών.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είχε τονίσει επανειλλημένα ότι απαιτούνται μια σειρά από αλλαγές προκειμένου να διευκολυνθεί η ένταξη περισσότερων επιχειρήσεων στον Μηχανισμό, γεγονός που αποδείχθηκε ότι ήταν μονόδρομος.
Περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις και την υλοποίησή τους με την προσδοκία ότι θα δοθεί ανάσα βιωσιμότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.