tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Δήμος Αθηναίων: Ημερίδα: «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα»

Μια επιστημονική ημερίδα αποκαλύπτει τα μυστικά της ριζικής μεταμόρφωσης 24 σχολείων του δήμου Αθηναίων

Μια επιστημονική ημερίδα αποκαλύπτει τα μυστικά της ριζικής μεταμόρφωσης 24 σχολείων του δήμου Αθηναίων

  

Το 2017, 24 σχολεία του δήμου Αθηναίων με 3.700 μαθητές άλλαξαν ριζικά: ζωντανά χρώματα στους τοίχους, νέα διαρρύθμιση στους χώρους και ολοκαίνουργια εργαλεία μάθησης, ήταν μερικά μόνο από τα στοιχεία μιας πρωτοποριακής προσέγγισης που άνοιξε νέους ορίζοντες στη μάθηση. Ποια ήταν τα συστατικά αυτής της προσέγγισης και πώς θα μπορούσε να μεταφερθεί και σε άλλα σχολεία; Το ερχόμενο Σάββατο 27 Ιανουαρίου, μια επιστημονική ημερίδα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς θα αποκαλύψει, με τη συμμετοχή και του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, την εμπειρία του προγράμματος “Έτσι Μαθαίνω Καλύτερατου δήμου Αθηναίων, μέσα από τα μάτια των αρχιτεκτόνων που το σχεδίασαν και των εκπαιδευτικών και γονιών που το έζησαν από πρώτο χέρι.

 

Μέσα από το πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα», με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με τον συντονισμό του Athens Partnership, περίπου 3.700 μαθητές είδαν το σχολείο τους να αλλάζει το 2017. Οι αλλαγές, που σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν από το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) του Πολυτεχνείου Κρήτης, επέδρασαν στα κτίρια, τους κοινόχρηστους χώρους αλλά και το ίδιο το μάθημα που γίνεται μέσα σε κάθε τάξη: η σχέση των μαθητών με το σχολείο τους άλλαξε μια για πάντα.

 

Με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του προγράμματος, ο δήμος Αθηναίων οργανώνει, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, μια Επιστημονική Ημερίδα που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. και θα αποκαλύψει την πρωτοποριακή λογική των αλλαγών αυτών, καθώς και την καταλυτική τους δράση στη ζωή της σχολικής κοινότητας.

Η Ημερίδα θα παρουσιάσει την εξέλιξη και τα αποτελέσματα του «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα» μέσα από την εμπειρία των ερευνητών του TUC TIE Lab, αλλά και μέσα από τις ιστορίες των εκπαιδευτικών και των γονιών που συμμετείχαν ενεργά σε όλη τη διαδικασία. Θα εκτεθούν επίσης «Εκ-παιδότοποι», ειδικές εκπαιδευτικές κατασκευές που δημιουργήθηκαν από κοινού από την ομάδα του «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα», τους δασκάλους και τους ίδιους τους μαθητές, για να εμπλουτίσουν την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.

Σεράφειο δήμου Αθηναίων, 27/1, 11πμ.

Συμμετοχή ελεύθερη – απαιτείται προεγγραφή στο: http://bit.ly/2DoqojE

 

 

ΑΣΒ