02/09/2017 | 07:16
Δόξα γραφειοκρατίας: 29 εκ. μητρώα ασφαλισμένων, για 10 εκ. Έλληνες!
Δόξα γραφειοκρατίας: 29 εκ. μητρώα ασφαλισμένων, για 10 εκ. Έλληνες!

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κος Αν. Πετρόπουλος, μιλώντας χτες στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας που συζητείται, ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

 

Με το νομοσχέδιο λύνονται προβλήματα όπως, της επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, της αντιμετώπισης των εργατικών ατυχημάτων στο χώρο της κοινής ωφέλειας και κυρίως της Δ.Ε.Η. (στο Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. δεν υπήρχαν ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση εργατικών ατυχημάτων), του μητρώου ασφαλισμένων του Ε.Φ.Κ.Α. και σχετικά με προβλήματα στους Α.Μ.Κ.Α. (εντοπίστηκαν περίπου 29 εκατομμύρια μητρώα ασφαλισμένων, για 10 εκατομμύρια Έλληνες), της χορήγησης επιδόματος ανεργίας των επιστημόνων, των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων που εκκρεμούν από το 2012.

 

 

Ανέφερε επίσης, πως γίνεται βελτίωση των χορηγούμενων επικουρικών συντάξεων και επανέλαβε, ότι με τη διαδικασία του ν.4387/2016 για τον επανυπολογισμό των συντάξεων, διορθώνεται το πρόβλημα που υπήρχε για ορισμένους αιτούντες σύνταξη έως 12 Μαΐου 2016 και που προέκυπτε, συνέπεια του ν.4336/2015, το ποσό των 121€.

 

 

Επιπροσθέτως προανήγγειλε ότι μετά από αυτό το νομοσχέδιο, θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες του Υπουργείου για αντιμετώπιση προβλημάτων εργαζομένων και της κοινωνικής ασφάλισης που ακόμη υφίστανται.Πηγή: Taxheaven

 

 

ΣΒ

 

Tags: Ασφαλιστικά Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1162 φορές

Σχετικές Ειδήσεις