06/11/2018 | 16:00
Δραγασάκης για επιχειρηματικότητα και προστασία πρώτης κατοικίας
Δραγασάκης για επιχειρηματικότητα και προστασία πρώτης κατοικίας

Οδεύει προς κατάργηση ο νόμος Κατσέλη και αντικατάσταση του από άλλο νομικό πλαίσιο;

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι, σχετικά με τις δράσεις που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, εστίασε και στον υφιστάμενο νόμο που προστατεύει την πρώτη κατοικία.

Μιλώντας για το νόμο Κατσέλη ο κ. Δραγασάκης, άφησε να εννοηθεί ότι οδεύει προς κατάργηση και αντικατάσταση, χωρίς όμως να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Τόνισε όμως πως υπάρχει πολιτική βούληση για προστασία της πρώτης κατοικίας. "Πάντα θα υπάρχει σύστημα προστασίας της πρώτης κατοικίας όπως και αν ονομάζεται", είπε και συμπλήρωσε "τη συγκεκριμένη μορφή που θα γίνει αυτό θα τη δούμε έως το τέλος του χρόνου".

Μάλιστα χαρακτήρισε τον υφιστάμενο νόμο προϊόν της κρίσης, ενώ σημείωσε "αυτό που πρέπει να σκεφτούμε για το μέλλον είναι ένας νόμος ο οποίος πάλι θα παρέχει προστασία, σε αυτούς που θα έχουν ανάγκη αλλά θα συνδέεται με την κατάσταση μετά την κρίση. Αυτό θα συνδέεται με την πιστοληπτική ικανότητα του δανειολήπτη, αλλά και με μια στεγαστική πολιτική που πρέπει να έχουμε ως χώρα."

Σχετικά με τις αιτιάσεις των τραπεζών ο κ. Δραγασάκης είπε ότι αυτές είναι καλοδεχούμενες αλλά στο τέλος θα γίνει αυτό που θα αποφασιστεί πολιτικά. «Ακούμε με προσοχή τις προτάσεις των τραπεζών αλλά η κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί λαμβάνοντας υπόψη το κοινωνικό συμφέρον», είπε συγκεκριμένα.    
 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εστίασε στις 10 πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομίας για το επόμενο διάστημα. Μεταξύ αυτών είναι η αλλαγή του νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση και εποπτεία των επιχειρήσεων και την έγκαιρη δημοσίευση οικονομικών καταστάσεων. Για την αναμόρφωση του επενδυτικού νόμου αλλά και για τα 35 χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία όπως είπε θα είναι η "προίκα" της Αναπτυξιακής Τράπεζας, το νομοσχέδιο για τη λειτουργία της οποίας θα κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος του έτους και αυτή θα λειτουργήσει μέσα στο 2019.

 

 

με πληροφορίες από capital.gr και insider.gr

Σχετικές Ειδήσεις