04/09/2017 | 11:43
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα τεθούν σε ισχύ για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στο πλαίσιο των μέτρων, επί ποδός θα βρίσκονται περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ενώ σε «κλοιό ασφαλείας» θα τεθούν, εκτός των άλλων, η Γαλλική Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Κολωνάκι, το οποίο πρόκειται να επισκεφθεί ο κ.Μακρόν στις 8 Σεπτεμβρίου, καθώς και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχε σημειωθεί τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στην Γαλλική Πρεσβεία, ενώ διαδοχικές εμπρηστικές επιθέσεις έγιναν τον Φεβρουάριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο, που βρίσκεται πολύ κοντά στα Εξάρχεια. 

Καίριο στον τομέα της ασφάλειας, όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, είναι και το θέμα των μετακινήσεων του κ.Μακρόν. Οι δρόμοι από όπου πρόκειται να περάσει ο Γάλλος πρόεδρος θα κλείνουν από αρκετή ώρα πριν, ενώ θα γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος όλων ανεξαιρέτως των σημείων διέλευσης της αυτοκινητοπομπής από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Ακόμη, εκατοντάδες αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε όλα τα μέρη που πρόκειται να επισκεφθεί ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ ταυτόχρονα θα πετούν συνεχώς ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από τα σημεία όπου θα βρίσκεται ο κ. Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Tags: Κοινωνία Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1145 φορές

Σχετικές Ειδήσεις