tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Δραματική νύχτα στις ΗΠΑ, ο Τραμπ Πρόεδρος!

Ο χάρτης της Χώρας βάφτηκε κόκκινος (Τραμπ) και οι δημοσκοπήσεις πέφτουν στο απόλυτο κενό

Σε δραματική ανατροπή των προβλέψεων οδήγησαν, τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

 

Το θρίλερ της μάχης για τους 270 εκλέκτορες έβγαλε πρόεδρο, τον ρεπουμπλικάνο Ντόναλτ Τραμπ μετά την πρωινή ανατροπή από την έλευση νέων αποτελεσμάτων που έδειχναν απώλειες προπυργίων των δημοκρατικών δίνοντας στον Τραμπ μικρές και μεγάλες νίκες.

 

Ο χάρτης της Χώρας  βάφτηκε κόκκινος (Τραμπ) και οι δημοσκοπήσεις έπεσαν στο απόλυτο κενό. Πήρε την Φλόριντα -χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε να κερδίσει τον Λευκό Οίκο- μαζί με τις περισσότερες πολιτείες.

 

Ο Τραμπ εξασφάλισε τους 270 εκλέκτορες το πρωί. 10:00 ώρα Ελλάδος.

Τις συνέπειες και την επόμενη μέρα προσπαθούν να αποτυπώσουν οι αναλυτές χωρίς να το κατορθώνουν δεδομένου ότι ο Ντ. Τραμπ, παρά τις ακραίες θέσεις του, «δεν είπε τίποτα» επί της ουσίας.

 

Πάντως αν ακούσουμε τα μνήματα των χρηματιστηρίων με πρώτα των ΗΠΑ, υπάρχει φόβος με αποτέλεσμα τις πρώτες μεγάλες πτώσεις στις μετοχές και στα νομίσματα.

 

Όπως και να έχει το πράγμα, ο κόσμος κρατάει την ανάσα του δεδομένου ότι βλέπει την ακραία λογική να γίνεται κυρίαρχη στην πολιτική σκηνή της ισχυρότερης χώρας του κόσμου και να γίνεται αποδεκτή από την πλειοψηφία, κυρίως των νέων γενεών, χωρίς να προσδιορίζεται σε ποιο βαθμό θα επιδράσει για ανατροπές και τις πάγιες πολιτικές του βαθέος συστήματος προς το χειρότερο. Μια επίδραση που θα επηρεάσει όλο τον κόσμο.

 

Προφανώς η πραγματική κρίση που πλήττει τα μεσαία και κατώτερα στρώματα, αλλά όχι τα ανώτερα, οδηγεί σε αντιδραστικοποίηση των επιλογών των πολιτών, ανεξαρτήτως αν αυτό μπορεί και να οδηγήσει σε βάρος τους. Η ιστορία έχει να δείξει πολλές τέτοιες περιπτώσεις, καταστροφικών μάλιστα, επιλογών.

 

ΣΒ