tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ε.Ε. προς Ιρλανδία: Δεν μας πειράζει ο χαμηλός φορολογικός συντελεστή

Λάδι στη φωτιά του φορολογικού ανταγωνισμού έριξε η επίτροπος Margrethe VESTAGER, εγκρίνοντας το χαμηλό συντελεστή φορολογίας της Ιρλανδίας

 

 

Λάδι στη φωτιά του φορολογικού ανταγωνισμού έριξε η επίτροπος Margrethe VESTAGER, εγκρίνοντας το χαμηλό συντελεστή φορολογίας και αναφερόμενος στην περίπτωση της Ιρλανδίας.

 

Όπως είπε «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον συντελεστή 12,5% που ισχύει για τις επιχειρήσεις στην Ιρλανδία», μιλώντας στα μέλη Ιρλανδικής επιτροπής και στα μέλη της νομισματικής επιτροπής Υποθέσεων κατά τη διάρκεια ακρόασης στο ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τις πολιτικές του ανταγωνισμού.. «Αλλά θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι οι φορολογικές αποφάσεις δεν χρησιμοποιούνται για τη χορήγηση φορολογικών πλεονεκτημάτων από την πίσω πόρτα, και μάλιστα επιλεκτικά σε ορισμένες επιχειρήσεις.», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην γνωστή υπόθεση με αμερικάνικη εταιρία (Apple).
 

Η κ VESTAGER μίλησε για μια σειρά από επίκαιρα θέματα ανταγωνισμού, όπως τις φορολογικές αποφάσεις (tax rullings), τις κρατικές ενισχύσεις για τις τράπεζες, τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες σχετικά με τις υποθέσεις εναντίον της google και το πρόσφατο πρόστιμο ρεκόρ 2,9 δις € το οποίο επιβλήθηκε στο καρτέλ των εταιριών παραγωγής φορτηγών.

Αρκετοί ευρωβουλευτές συνεχάρησαν τον επίτροπο σχετικά με την απόφασή του στην υπόθεση της Apple, που είχε σαν αποτέλεσμα την αποπληρωμή αξίας 13 δισεκατομμυρίων € σε φόρους στην Ιρλανδία.

Πηγή: Taxheaven

 

 

 

ΣΒ