tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

ΕΕ: Σχέδιο για πληρωμές εντός 30 ημερών για ευπαθή τρόφιμα

Η οδηγία αφορά συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων

Η οδηγία αφορά συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων όσον αφορά τα λεγόμενα φθαρτά ή ευπαθή προϊόντα, όπως είναι τα φρούτα και λαχανικά.

 

Aθέμιτη εμπορική πρακτική θα θεωρούνται οι πληρωμές που γίνονται αργότερα από τις 30 ημέρες μετά την έκδοση των σχετικών τιμολογίων στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, όταν οι συναλλαγές αφορούν τα λεγόμενα φθαρτά ή ευπαθή προϊόντα, όπως είναι τα φρούτα και λαχανικά. Αυτό προβλέπει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σχέδιο οδηγίας που προωθεί η Κομισιόν, το οποίο, βεβαίως, εάν υιοθετηθεί σημαίνει στην πραγματικότητα αυστηροποίηση της νομοθεσίας σε σχέση με την οδηγία για την καθυστέρηση πληρωμών, η οποία προβλέπει μέγιστο χρόνο πληρωμής τις 60 ημέρες, εκτός εάν έχει συμφωνηθεί διαφορετικός χρόνος μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών. Η κοινοτική οδηγία αφού εγκριθεί πρέπει να εναρμονισθεί με τις εθνικές νομοθεσίες των κρατών-μελών εντός δύο ετών.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο οδηγίας, αθέμιτες εμπορικές πρακτικές θα θεωρούνται οι ακόλουθες:

 

• Πληρωμή ενός προμηθευτή για τα φθαρτά τρόφιμα αργότερα από 30 ημερολογιακές ημέρες μετά την παραλαβή του τιμολογίου του προμηθευτή ή αργότερα από 30 ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία παράδοσης των προϊόντων.

• Ακύρωση παραγγελιών ευαλλοίωτων τροφίμων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε ο προμηθευτής δεν μπορεί ευλόγως να βρει εναλλακτική εμπορική διέξοδο για τα προϊόντα αυτά.

• Αλλαγή μονομερώς και αναδρομικά των όρων της συμφωνίας προμήθειας σχετικά με τη συχνότητα, το χρονοδιάγραμμα ή τον όγκο της προμήθειας ή παράδοσης, την ποιότητα ή τις τιμές των προϊόντων διατροφής.

• Πληρωμή από τον προμηθευτή για τις φθορές των τροφίμων που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του αγοραστή (π.χ. του λιανεμπόρου) και που δεν οφείλονται σε αμέλεια του προμηθευτή.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το σχέδιο προβλέπει και μια σειρά από άλλες αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, οι οποίες θα απαγορεύονται, όταν δεν προβλέπονται κατά τρόπο σαφή και μη διφορούμενο στους όρους της συμφωνίας ανάμεσα στον προμηθευτή και τον αγοραστή. Πρόκειται για τις ακόλουθες πρακτικές:

• Επιστροφή από τον αγοραστή στον προμηθευτή αδιάθετων προϊόντων.

• Επιβολή χρέωσης από τον αγοραστή στον προμηθευτή για να εξασφαλίσει ή να διατηρήσει μία συμφωνία προμήθειας για προϊόντα τροφίμων.

• Πληρωμή από τον προμηθευτή για την προώθηση των προϊόντων τροφίμων που πωλούνται από τον αγοραστή. Πριν από μία προώθηση ο αγοραστής, μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ, για παράδειγμα, πρέπει να καθορίσει τη διάρκεια και τη συχνότητα της προώθησης και την ποσότητα των προϊόντων διατροφής που θα διατεθούν.

 

Τέλος, προβλέπεται η υποχρέωση των κρατών-μελών να συστήσουν αρμόδια εποπτική αρχή, η οποία θα λαμβάνει καταγγελίες τόσο από τους προμηθευτές όσο και από τις οργανώσεις παραγωγών ή τις ενώσεις τους, τηρώντας την εμπιστευτικότητα.

 

 

Πηγή: Καθημερινή, της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

 

 

 

ΑΣΒ