tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ε.Ε.Α. – Δήμος Αθηναίων: Προβλήματα ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής

Θέματα της συνάντησης ήταν η συνεργασία των δύο φορέων σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης και εύρυθμης λειτουργίας της Αθήνας, καθώς και η συνδρομή του Ε.Ε.Α.

  9 Μαΐου 2017
Δελτίο Τύπου
     

 

Ε.Ε.Α. – Δήμος Αθηναίων συζητούν για τα προβλήματα ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής

     Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη είχε, στις 5 Μαΐου 2017, αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (Ε.Ε.Α.), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον Γ.Γ. κ. Γιάννη Ρεκλείτη και τον υπεύθυνο προγραμμάτων του Ε.Ε.Α. κ. Σύρο Κοσκοβόλη. Στη συνάντηση συμμετείχε και η πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, δημοτική σύμβουλος κυρία Ελένη Κατσούλη.

   Θέματα της συνάντησης ήταν η συνεργασία των δύο φορέων σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης και εύρυθμης λειτουργίας της Αθήνας, καθώς και η συνδρομή του Ε.Ε.Α. στις δομές στήριξης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που διατηρεί ο Δήμος.

     Συμφωνήθηκε η ανάγκη για στενή συνεργασία στη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης, στην τήρηση των κανόνων, την ενίσχυση της ασφάλειας, καθώς και τη διευθέτηση ζητημάτων που βρίσκονται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, όπως η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

    Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ανακοίνωσε στον κ. Καμίνη ότι τα μέλη του επιμελητηρίου αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του δήμου για την κοινωνική συνοχή και τις διαρκώς αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες, θα συνδράμουν διά του επιμελητηρίου στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου Αθηναίων.     

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε:

«Στα πλαίσια του προγράμματος και των αποφάσεων του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. , κάναμε  ένα ακόμη βήμα για την στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού αλλά και για την προώθηση και προστασία της υγιούς επιχειρηματικότητας στον Δήμο Αθηναίων. Βρήκαμε θετική ανταπόκριση και, όπως και σε προηγούμενες δράσεις, θα ακολουθήσουν συναντήσεις για την εξειδίκευση των πρακτικών ενεργειών. Είμαστε ικανοποιημένοι από τη θέση του κ. Δημάρχου για την πάταξη της παραβατικότητας και για τον διάλογο των φορέων, προκειμένου να υπάρχουν κανόνες κοινά αποδεκτοί για τις τουριστικές περιοχές και για τη λειτουργία των καταστημάτων σε αυτές κατά τις Κυριακές

 

Από το Ε.Ε.Α.