14/05/2017 | 00:15
ΕΕΑ – Δήμος Καλλιθέας: Συνεργασία σε πολλούς τομείς
ΕΕΑ – Δήμος Καλλιθέας: Συνεργασία σε πολλούς τομείς

Με τον Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβο, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στις 12 Μαΐου 2017. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ κ. Νίκος Λεβετσοβίτης.

 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα επιχειρηματικότητας και στην προσφορά στήριξης, εκ μέρους του ΕΕΑ, σε δράσεις του Δήμου για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.  

 

Η συζήτηση επεκτάθηκε σε σειρά υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει το ΕΕΑ σε επιχειρηματίες της Καλλιθέας, με τη συνεργασία τοπικών φορέων, για τη αντιμετώπιση της κρίσης αλλά και για την επίλυση σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Οι τομείς που συζητήθηκαν και στους οποίους το ΕΕΑ μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες είναι:

 

  • Σεμινάρια για Τεχνικό Ασφαλείας,

  • Σεμινάρια ΕΦΕΤ για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,

  • Υπηρεσίες πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε προγράμματα,

  • Ημερίδες με θέματα φορολογίας, ασφαλιστικού, συνταξιοδοτικού κ.α.

  • Ανάλυση του νέου πτωχευτικού δικαίου και της Δεύτερης Ευκαιρίας,

  • Πρόσβαση στην πλατφόρμα ΕΕΑ – ΓΣΕΒΕΕ, έγκαιρης προειδοποίησης για πτώχευση και στήριξης πτωχευμένων επιχειρήσεων.

 

 

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε τον κ. Κάρναβο ότι το ΕΕΑ προτίθεται να ενισχύσει δημοτικές δομές προσφοράς σε ευπαθείς ομάδες δημοτών της Καλλιθέας με τρόπο που θα υποδείξει ο Δήμος.

 

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αποτυπώσουν τις κοινές δράσεις σε «Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΕΑ – Δήμου Καλλιθέας» και για το λόγο αυτό θα συνεργαστούν οι υπηρεσίες των δύο πλευρών.

 

 

 

ΣΒ

 

 

Tags: ΕΕΑ, Επαγγελματικά, Πρόεδρος ΕΕΑ Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1815 φορές

Σχετικές Ειδήσεις