tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

ΕΕΑ-ΕΦΕΕΑ: Εξειδικευμένη ενημέρωση λογιστών – φοροτεχνικών

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζει με συγκεκριμένες και συνεχείς δράσεις επαγγελματίες – μέλη του.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζει με συγκεκριμένες και συνεχείς δράσεις επαγγελματίες – μέλη του.
Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση, διοργάνωσε, σε συνεργασία με την Επιτροπή Λογιστών του Επιμελητηρίου και την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ), ένα πολύ ενδιαφέρον και στοχευμένο φορολογικό σεμινάριο.
 
 
Στο σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, στο ξενοδοχείο Novotel, οι έγκριτοι εισηγητές κ.κ. Γιώργος Α. Κορομηλάς, Ηλίας Κ. Αργυρός, Δημήτριος Σταματόπουλος, ανέλυσαν στους παρευρισκόμενους ειδικά θέματα εφαρμογής των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων και του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Εστίασαν ακόμη στους ελέγχους με ανάλυση κινδύνου, στην προσαύξηση περιουσίας, σε γενικές προβλέψεις περί φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, στην παραγραφή υποθέσεων, στην φορολογική κατοικία, και στις διοικητικές ποινές και κυρώσεις.
 
Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες του ΕΕΑ για τη στήριξη όλων των κλάδων του Επιμελητηρίου, καθώς και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του, η οποία προχωρά τάχιστα, προκειμένου να διευκολυνθούν τα μέλη του. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι ενέργειες για την έναρξη ατομικής επιχείρησης γίνονται διαδικτυακά και χωρίς χάσιμο χρόνου, ενώ ξεχωριστό τμήμα θα εξυπηρετεί τους λογιστές. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ακόμη την ανάγκη άμεσης μείωσης των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών για τις επιχειρήσεις και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με συγκεκριμένα μέτρα. 
 
Από το Ε.Ε.Α. παρέστησαν ακόμη ο Α' Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Παντελής, ο πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστών και μέλος του Δ.Σ. κ. Σπύρος Σταυρούλιας και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Ηλίας Χατζηγεωργίου.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ομιλία του κ. Χατζηθεοδοσίου:
 

 

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΕΦΕΕΑ κ. Δημήτρης Τσαμόπουλος, ο οποίος εξήρε τον ρόλο, αλλά και τη στήριξη του ΕΕΑ στον κλάδο των λογιστών. Ο κ. Τσαμόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα των φορολογικών δηλώσεων κάνοντας λόγο για αλαλούμ και προβλήματα στο Taxis και σημειώνοντας την ανάγκη παράτασης της προσθεσμίας υποβολής μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Μίλησε ακόμη για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται για τον κλάδο.
 
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ομιλία του κ. Τσαμόπουλου: